Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για τις εκλογές με τις πάγιες θέσεις της

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 14 Φεβρουαρίου 2011


Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας έμμεσης αντιδημοκρατικής, αντισυναδελφικής, αναξιοκρατικής παρέμβασης στον τομέα της υπηρεσιακής μας ζωής. Η διοίκηση αποφάσισε για άλλη μια φορά, παρά τις δεσμεύσεις της, να αναβάλλει και να ανακοινώσει τις εσωτερικές αλλαγές των υπαλλήλων της υπηρεσίας μας μετά τις εκλογές του συλλόγου. Συνάδελφοι, αυτό το παιχνίδι πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Η μετακίνηση σε οποιαδήποτε θέση ή διαμέρισμα δεν θα λύσει τα πραγματικά θεσμικά μας προβλήματα. Η διαπλοκή των κομματικών παρατάξεων δεν μας ακουμπάει. Έχουμε αξιοπρέπεια, έχουμε γνώσεις, είμαστε υπεύθυνοι, ξέρουμε τη δουλειά μας και μπορούμε να την κάνουμε από οποιοδήποτε πόστο.
Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργήθηκε και απαρτίζεται από συναδέλφους που έχουν γνώση πάνω στα υπηρεσιακά θέματα, έχουν ανιδιοτελείς σκοπούς και το κυριότερο δεν έχουν να ξεπληρώσουν κανένα «γραμμάτιο». Οποιοδήποτε σχόλιο που ακούγεται πάνω σε αυτήν τη ξεκάθαρη πραγματικότητα είναι γιατί σε κάποιους δεν είναι αρεστή η αλήθεια.
Συνάδελφοι, η παράταξη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α σε καμία περίπτωση δεν θα σας υποσχεθεί συνδιαλλαγή με τη διοίκηση για «βόλεμα» συναδέλφων.

Έρχονται μεγάλες θεσμικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της εργασιακής και προσωπικής μας ζωής!

Η παράταξη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α δεσμεύεται: να ασχοληθεί με αυτές, να σας ενημερώνει, να είναι δίπλα σας, να παλεύει για το δίκιο, να διεκδικεί για το καλό όλων μας. Τις χρωματισμένες γραμμές που κάποιοι έχουν ως ευαγγέλιο, όσο και αν ψάξετε δεν θα τις βρείτε σε εμάς!!!



Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και γνωστές σε όλους.

Ζητάμε:

  • Άμεση αναστολή της αρμοδιότητας του υπαίθριου εμπορίου, έως ότου όλοι οι συναρμόδιοι φορείς αναλάβουν έστω και στο ελάχιστο τις ευθύνες που τους αναλογούν.
  • Επαναπροσδιορισμό και αποποινικοποίηση των αρμοδιοτήτων που περιγράφονται στο νόμο 3731.
  • Την αξιοκρατία στην υπηρεσία.
  • Τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο σε κοινές αρμοδιότητες και εφόσον με αυτές δεν δημιουργούνται παραπάνω προβλήματα.
  • Την ενεργοποίηση του γραφείου τύπου του συλλόγου καθώς, με την ανοχή κάποιων, παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια ανενεργό.
  • Τη συμμετοχή του Σωματείου Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας, ως ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας, σε όλα τα συμβουλευτικά όργανα και σε όλες τις συζητήσεις για νέες αρμοδιότητες και τον τρόπο εφαρμογής τους με φορείς υπουργείων.
  • Την ενεργή συμμετοχή του συλλόγου μας στις διεκδικήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ.
  • Την ενεργοποίηση του Γραφείου Νομοθεσίας για τη συνεχή ενημέρωση των συναδέλφων με έγγραφες αναλυτικές οδηγίες πάνω στην άσκηση των αρμοδιοτήτων  μας.
  • Τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των συναδέλφων στα σεμινάρια του Εθνικού Κέντρου Δημοσίας Διοίκησης, του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ή οποιουδήποτε άλλου φορέα.
  • Η Δημοτική Αστυνομία να βρίσκεται δίπλα στην καθημερινότητα των πολιτών, να προτείνει και να εφαρμόζει άμεσες λύσεις στα προβλήματα, έχοντας πάντα τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Συνάδελφοι, σε αυτές τις εκλογές πρέπει όλοι να υπερβάλουμε εαυτόν και έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες να στηρίξουμε συναδέλφους με όραμα να δημιουργήσουν ένα πραγματικό σύλλογο.

Σας ζητάμε να στηρίξετε την παράταξη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α και να οδηγήσετε έτσι το σύλλογο σε ένα νέο δρόμο δημιουργικό, αξιοκρατικό, με όραμα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις.
 

Τα μέλη του συνδυασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου