Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση-Καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του Δημάρχου Γλυφάδας μετά από κλήση σε απολογία δύο δημοτικών αστυνομικών

Aθήνα, 2 Mαρτίου 2011
Aριθμ. Πρωτ.: 272

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταγγέλλει το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνο Κόκκορη που πριν συμπληρώσει δύο (2) μήνες θητείας στο Δήμο Γλυφάδας το μόνο που κάνει καθημερινά είναι η απαξίωση των εργαζομένων και των υπηρεσιών του Δήμου.

Οι συνεχείς αρνήσεις του να δεχτεί να συζητήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ουσιαστικά έχουν επιλέξει την τακτική του αιφνιδιασμού, του αυταρχισμού και της αλαζονείας, χρησιμοποιώντας πολλές φορές και υβριστικές εκφράσεις για το σύνολο των εργαζομένων.

Τελευταίο κρούσμα αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής λειτουργίας είναι η κλήση σε απολογία δύο (2) Δημοτικών Αστυνομικών γιατί διαμαρτυρήθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και πολλούς άλλους συναδέλφους, όταν για 2η φορά η Δημοτική Αρχή αγνόησε το Σύλλογο και τους εργαζόμενους στην Δημοτική Αστυνομία και αιφνιδιαστικά ψήφισε τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, αγνοώντας την υπάρχουσα κατάσταση και τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό στην λειτουργία της.

Η κλήση σε απολογία, που ουσιαστικά βάζει σε αμφισβήτηση τα δημοκρατικά μας δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης που έχουν κατακτηθεί με αγώνες, δείχνει το στίγμα της Δημοτικής Αρχής που με το ξεκίνημά της θέλει να τρομοκρατήσει αλλά και να αμφισβητήσει κάθε δημοκρατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα των υπαλλήλων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί το Δήμαρχο Γλυφάδας να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ τις κλήσεις σε απολογία των δύο Δημοτικών Αστυνόμων, να μην αμφισβητεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και να προγραμματίσει την συνάντηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δήμο Γλυφάδας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους.

Σε αντίθετη περίπτωση οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης των συλλογικών οργάνων αλλά και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης των εργαζομένων θα αντιμετωπιστεί δυναμικά και συνολικά από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καταδικάσει τις ενέργειες του Δημάρχου Γλυφάδας και όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Ομοσπονδίας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους του Δήμου Γλυφάδας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.O.Ε. – O.Τ.Α.

O Α΄Αντιπρόεδρος            O Γεν. Γραμματέας
Βασίλης Πολυμερόπουλος     Γεώργιος Kαταχανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου