Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου τη Δευτέρα 11 Απριλίου

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στην προσπάθειά της να κρατά τους συναδέλφους ενήμερους για τα τεκταινόμενα στον σύλλογο θα ανακοινώνει όποτε αυτό είναι δυνατό τι συζητείται στην εκάστοτε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας 11 Απριλίου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:


Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τάτση Θάνο για τρέχοντα ζητήματα, μεταξύ των οποίων:
  • Οικονομικά: Τα χρωστούμενα χρήματα των υπερωριών για τα τραπεζοκαθίσματα του 2010 αναμένεται να καταβληθούν ως τις 30 Απριλίου, εκτός απροόπτου. Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί μαζί με τη μισθοδοσία του β' 15μέρου Απριλίου, όπως και έγινε.
  • Κτιριακό: Η Διεύθυνση Ελεγχόμενης Στάθμευσης αναμένεται να μετακινηθεί σε νέο κτίριο, χωρίς όμως η δημοτική αρχή να έχει θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.
  • Στολές: Είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την χορήγηση πλήρους στολής, χειμερινής και καλοκαιρινής.
  • Χρωστούμενα σε δικαιωθέντες με δικαστικές αποφάσεις: Έγινε πλήρης ενημέρωση στον αντιδήμαρχο και οι σχετικοί φάκελοι έχουν διαβιβαστεί στη Νομική Διεύθυνση του δήμου.
  • Μετατάξεις υπαλλήλων που υπηρετούσαν πριν την ισχύ του Π.Δ.23/02: Ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος για το θέμα και θα συζητηθεί σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο. Την πρώτη φορά που είχε τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο πριν ένα χρόνο αποσύρθηκε χωρίς να συζητηθεί για λόγους που δεν γνωρίζουμε.
  • Οχήματα δημοτικής αστυνομίας
  • Συνάντηση με τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Ποινικής Δίωξης. Τέθηκε το θέμα του παράβολου που ζητείται από κάποια αστυνομικά τμήματα για να διαβιβάσουν τη δικογραφία στην Εισαγγελία και διευκρινίστηκε ότι οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας δεν θα καταβάλλουν παράβολο για θέματα που άπτονται των καθηκόντων τους. Επίσης τέθηκε και το θέμα της κράτησης σε περίπτωση αντι-μήνυσης από τους ελεγχόμενους σε περιστατικά στη διάρκεια της υπηρεσίας και διευκρινίστηκε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει οι υπάλληλοι να ζητούν από τον αξιωματικό υπηρεσίας να επικοινωνεί με τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ώστε να δίνεται η εντολή να αφεθούν ελεύθεροι ως μη ύποπτοι φυγής. Σε περίπτωση άρνησης ή απροθυμίας του αξιωματικού υπηρεσίας, να ενημερώνουν άμεσα τον πρόεδρο ή τον γραμματέα του σωματείου (ή αν αυτό δεν είναι εφικτό οποιοδήποτε άλλο από τα 9 μέλη του Δ.Σ.) ώστε να αναλάβουν εκείνοι την επικοινωνία με την Εισαγγελία. Για το θέμα αυτό θα ενημερωθείτε περαιτέρω από το προεδρείο του συλλόγου.
Συζητήθηκε το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων για το 2011 και ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση της ΔΑΚΕ  να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι τους δύο πρώτες μήνες στα σχετικά συνεργεία, καθώς το σχετικό κονδύλι πρέπει να εκταμιευθεί με το πέρας του α' εξαμήνου του 2011. Πάντως ομόφωνα ειπώθηκε ότι δεν θα ξεκινήσουν έλεγχοι αν δεν τακτοποιηθούν οι περσινές οικονομικές εκκρεμότητες. Για περισσότερες λεπτομέρειες ελάτε σε προσωπική επαφή μαζί μας.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα του νυχτερινού ωραρίου μετά από πρόταση της ΕΚΕΔΑ και αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί η αλλαγή του από το δυσλειτουργικό 0:00-7:30 που ισχύει σήμερα στο 22:30-6:00.

Εγκρίθηκε ομόφωνα (παρά τις επιφυλάξεις που είχε η παράταξή μας αρχικά) το ποσό που απαιτείται για τις αθλητικές στολές της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης και για την πληρωμή της διαιτησίας.

Η ΕΚΕΔΑ έθεσε επίσης το θέμα της ιστοσελίδας του συλλόγου και ζήτησε την αναβάθμισή της ώστε να γίνει πιο λειτουργική, ενώ μέχρι να συμβεί αυτό ζήτησε να ανέβει στην ιστοσελίδα το καταστατικό του συλλόγου, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό όλα τα μέλη.

Για το θέμα "επιβράβευσης" συναδέλφων για την απόδοσή τους, η ΕΚΕΔΑ ήταν κατηγορηματικά αντίθετη. Για περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το θέμα καθώς και για την απόφαση του Δ.Σ. ελάτε σε επαφή μαζί μας.

Η τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου Αθηναίων θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ., ώστε να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση από τον σύλλογο.

Τέλος διαπιστώθηκε ομόφωνα η διαφωνία του συλλόγου για οποιαδήποτε αλλαγή από το καθεστώς της υπερωριακής απασχόλησης που ισχύει σήμερα.

Αποφασίστηκε ακόμη να σταλούν οι θέσεις του συλλόγου για υπηρεσιακά θέματα εγγράφως στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., μεταξύ των οποίων το αίτημα να συμμετέχουν οι δημοτικοί αστυνομικοί στις προληπτικές εξετάσεις που ισχύουν για μερίδα των δημοτικών υπαλλήλων, η αρμοδιότητα του παραεμπορίου να ασκείται μόνο από μεικτά συνεργεία με την Ελληνική Αστυνομία και άλλους συναρμόδιους φορείς, ο ελάχιστος χρόνος υπηρέτησης σε  κάποιο δήμο να γίνει από οκταετία πενταετία, συμμετοχή της δημοτικής αστυνομίας στις κατηγορίες υπαλλήλων που δικαιούνται γάλα, καθώς και η δυνατότητα αλλαγής κλάδου για τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας.

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας ενημερώσουμε για τις συναντήσεις του Δ.Σ. με τις παρατάξεις του Δήμου Αθηναίων, καθώς για τυχόν θέματα που παραλείψαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου