Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Θεώρηση βιβλιαρίων Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. για το 2011

ΑΔΑ: 4Α1ΙΟΡ9Χ-Ν

Αθήνα 14/3/2011
Αρ. Πρωτ. 8239

ΠΡΟΣ ως ο Πίνακας Αποδεκτών


ΘΕΜΑ: ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ ΕΤΟΥΣ 2011 ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ

Σχετικά με τη θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων του ΤΥΔΚΥ για το έτος 2011, σας γνωρίζουμε ότι :

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφ/νων και λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στον ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, το Δ.Σ. του ΟΠΑΔ με την αριθμ. 424/24/16-2-2011 πράξη του, θέλοντας να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε να θεωρήσουν οι ΟΤΑ τα βιβλιάρια ασθενείας του ΤΥΔΚΥ α) των εν ενεργεία υπαλλήλων που δεν έχουν κανένα προστατευόμενο μέλος και β) των εν ενεργεία υπαλλήλων που τα τέκνα τους έχουν γεννηθεί από 1/1/1994 και μετά, με την επικόλληση αυτοκόλλητων ετικετών που θα σας σταλούν εντός των προσεχών ημερών.

Τα λοιπά βιβλιάρια ασθενείας, δηλαδή όσων εν ενεργεία υπαλλήλων έχουν προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών (τέκνα, συζύγους, γονείς, κλπ), θα θεωρηθούν από τον ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ εφιστώντας την προσοχή στην προσκόμιση όλων των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη θεώρηση, η οποία αρχίζει από 21/3/2011 και θα διαρκέσει μέχρι 31/10/2011.

Σας επισημαίνουμε ότι :
  • Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
  • ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΔΑ

Όσον αφορά την θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας από τον ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1) Βεβαίωση μηνιαίων αποδοχών πρόσφατου μήνα ή άλλου σχετικού εγγράφου, στα οποία να αναγράφονται οι κρατήσεις υπέρ ΤΥΔΚΥ. Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα αναγραφής του ποσοστού κράτησης υπέρ ΤΥΔΚΥ για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας.
2) Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2010 και το εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2010.
3) Ληξιαρχική πράξη βάπτισης για τα τέκνα που φέρονται στα ασφαλιστικά τους βιβλιάρια ως αβάπτιστα, ενώ έχουν ήδη βαπτισθεί.
4) Δύο (2) φωτογραφίες για όσα τέκνα είναι άνω των τεσσάρων ετών και δεν υπάρχει φωτογραφία στο ασφαλιστικό τους βιβλιάριο.
5) Αστυνομική ταυτότητα για όσα μέλη έχουν εκδώσει, αλλά δεν αναγράφονται τα στοιχεία τους στο ασφαλιστικό βιβλιάριο.
6) Βεβαίωση σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 για τα άνεργα και άγαμα τέκνα άνω των 24 ετών.
7) Βεβαίωση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ότι δεν υποχρεούνται να κάνουν φορολογική δήλωση, για τα τέκνα άνω των 18 ετών, εκτός αν εμφανίζονται στη φορολογική δήλωση του γονέα.
8) Σε περίπτωση ασφ/νων που δεν έχουν θεωρήσει τα βιβλιάριά τους για το προηγούμενο έτος ή / και τα προηγούμενα έτη να προσκομίζουν βεβαίωση από την Υπηρεσία τους ότι από την τελευταία θεώρηση (έτος …….) έως σήμερα, εργάζονται ανελλιπώς χωρίς αδικαιολόγητες απουσίες, με την ιδιότητα του μονίμου υπαλλήλου, και παρακρατούνται και αποδίδονται οι εισφορές υπέρ ΤΥΔΚΥ.

Η θεώρηση των βιβλιαρίων των υπαλλήλων που θα πρέπει να προσέλθουν στο ΤΥΔΚΥ θα γίνεται ανεξαρτήτως σειράς Δήμων και ανεξαρτήτως αλφαβητικής σειράς.

Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε σχετικά με τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται σε περιπτώσεις απώλειας της ασφαλιστικής ικανότητας:

1. Αν τέκνο ή αδελφός(-η) ασφαλισμένου έχει συμπληρώσει το 24ο έτος ηλικίας σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης του και δεν σπουδάζει, διαγράφεται με αίτηση του άμεσα ασφαλισμένου και παράδοση του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του μέλους.
2. Αν κάποιο προστατευόμενο μέλος ασφαλισμένου ( τέκνο, σύζυγος, κ.λ.π. ) εργασθεί και αποκτήσει προσωπικό δικαίωμα ασφάλισης σε άλλο ταμείο, διαγράφεται με αίτηση του άμεσα ασφαλισμένου, προσκόμιση βεβαίωσης από τον εργοδότη ή ασφαλιστικού βιβλιαρίου ενσήμων ή ασθενείας του νέου ασφαλιστικού φορέα και παράδοση του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.
3. Αν τέκνο ασφαλισμένου στρατευθεί, διαγράφεται με αίτηση του άμεσα ασφαλισμένου γονέα, Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 του άμεσα ασφαλισμένου στην οποία θα δηλώνεται η στράτευση και παράδοση του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του τέκνου.
4. Αν τέκνο ασφαλισμένου παντρευτεί, διαγράφεται με αίτηση του άμεσα ασφαλισμένου γονέα, προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης γάμου και παράδοση του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του τέκνου.
5. Αν μέλος ασφαλισμένου αποβιώσει, διαγράφεται με αίτηση του άμεσα ασφαλισμένου, προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης θανάτου και παράδοση του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του μέλους.
6. - Αν υπάρξει διαζύγιο και είναι ασφαλισμένος(η) στο Τ.ΥΔ.Κ.Υ. ο/η πρώην σύζυγος, διαγράφεται με αίτηση του άμεσα ασφαλισμένου, με προσκόμιση διαζευκτηρίου και παράδοση του ασφαλιστικού βιβλιαρίου.

Επειδή έχουν παρατηρηθεί πολλά λάθη στα ποσοστά κράτησης υπέρ ΤΥΔΚΥ, παρακαλούμε τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας να μην προβαίνουν σε καμία μεταβολή του ποσοστού κράτησης, αν δεν προηγηθεί σχετικό έγγραφο του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΩΝ ΣΑΣ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ, ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ
ΑΣΦ/ΣΗΣ-ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΥΔΚΥ
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΟΤΣΑΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου