Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση Σ.Δ.Α.Α. για τραπεζοκαθίσματα - Εισαγγελία Ποινικής Δίωξης


ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ14
ΤΗΛ: 210-3259059


                     Αθήνα, 18-04-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Η Δημοτική Αρχή δεν τήρησε την Δέσμευση της, για αποπληρωμή της Υπερωριακής Απασχόλησης των Τραπεζοκαθισμάτων του 2010 έως 30/4.
Ο Σύλλογος μετά από άμεσες ενέργειες του Προεδρείου του, ανέλαβε  πρωτοβουλία και έθεσε το θέμα της πληρωμή των τραπεζοκαθισμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων την Δευτέρα 18-04-2011, εκτός Ημερησίας Διάταξης. Οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης  κ.κ. Σοφιανός, Κακλαμάνης και Μιχαλολιάκος έπειτα από πιέσεις του Συλλόγου, υποστήριξαν το αίτημα μας, για καταβολή των δεδουλευμένων μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.
 Η Δημοτική Αρχή υποστήριξε ότι τα χρήματα των τραπεζοκαθισμάτων υπάρχουν και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας δεσμεύτηκε ενώπιον του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου για καταβολή των δεδουλευμένων, το πρώτο Δεκαήμερο του Μαΐου, σε αντίθεση με την φημολογία που υπήρξε, για καταβολή τους τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου.
          Επιπλέον, τέθηκε το Ζήτημα της Πληρωμής των Συναδέλφων που έχουν δικαιωθεί με Δικαστικές Αποφάσεις.  Ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε  για σταδιακή καταβολή των χρημάτων. Σε προσεχή συνάντηση του Συλλόγου με τον Γεν. Γραμματέα θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση για τον τρόπο καταβολή τους.

          Την Τρίτη 29-03-2011 το Προεδρείο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα Ποινικής Διώξεως κο Πιέρρο. Του τέθηκαν δύο σημαντικά ζητήματα από μέρους του Συλλόγου. Το ένα ζήτημα αφορούσε την καταβολή του παράβολού των €100,00  όταν υποβάλουμε μήνυση στα πλαίσια των καθηκόντων μας, ως Ειδικοί Ανακριτικοί Υπάλληλοι και το άλλο την κράτηση των Δημοτικών Αστυνομικών στα Αστυνομικά Τμήματα.
         
Ο Εισαγγελέας όσον αφορά το ζήτημα της καταβολής  του παράβολου των €100,00, ανέλαβε πρωτοβουλία για την μη καταβολή του από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς σε συνεργασία με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας. Όσον αφορά την κράτηση των Δημοτικών Αστυνομικών στα Αστυνομικά Τμήματα (για  Πλημμελήματα), μας προέτρεψε για την άμεση επικοινωνία του εκάστοτε Αξιωματικού Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.  με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

          Συνάδελφοι, πιστεύουμε οι Δεσμεύσεις του Αντιδημάρχου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνουν άμεσα πράξεις. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, να λάβουμε αποφάσεις που να προασπίζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα.



   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΤΑΤΣΗΣ ΘΑΝΟΣ           ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου