Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας την Τρίτη 10 Μαΐου

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν μια εβδομάδα με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Την Τρίτη έγινε συνάντηση του σωματείου με τον αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας κ. Τάσο Αβραντίνη, ενώ την Πέμπτη έγινε η τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και ακολούθησε συνάντηση του σωματείου με τον διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας κ. Στέλιο Κρασσά και στη συνέχεια με τον διευθυντή Ελεγχόμενης Στάθμευσης κ. Δημήτριο Δούνη. Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα κάνουμε ξεχωριστό άρθρο.

Στη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας συμμετείχαν τα τρία μέλη του προεδρείου και εγώ, καθώς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είτε απουσίαζαν με άδεια, είτε είχαν διαφορετικό ωράριο εργασίας (απόγευμα, νύχτα). Στη συνάντηση τέθηκαν τα εξής τρία θέματα:
  • Τα οφειλόμενα χρήματα από τις περσινές υπερωρίες για τα τραπεζοκαθίσματα. Είχε προηγηθεί η δέσμευση του κ. αντιδημάρχου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι τα χρήματα θα έχουν διατεθεί ως τις 10 Μαΐου, δηλαδή την ημέρα της συνάντησής μας μαζί του. Ο αντιδήμαρχος μάς ενημέρωσε ότι αυτός έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες από τη μεριά του και έχει δώσει εντολή να διευθετηθεί η εκκρεμότητα. Η ημερομηνία που ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ήταν αυτή που του είχε δώσει ο διευθυντής Ταμειακής Υπηρεσίας Χαμακιώτης Σπυρίδων. Ο κ. αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι έχει εκτεθεί αφού δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα, απέδωσε όμως τη μη καταβολή σε καθυστέρηση των υπηρεσιών του δήμου. Κατόπιν επιμονής μας επικοινώνησε επί τόπου με τον διευθυντή ταμειακής υπηρεσίας, όπου πληροφορηθήκαμε ότι το χρηματικό ένταλμα θα ήταν την Πέμπτη στην Υ.Δ.Ε. (Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου) για την τελική έγκριση. Απ' ότι φαίνεται το θέμα των οφειλόμενων υπερωριών οδεύει προς επίλυση, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος ζήτησε να κάνουμε υπομονή λίγες ημέρες ακόμη. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα διευθετηθεί το θέμα σε λίγες ημέρες, πάντα όμως με την επιφύλαξη ότι η Υ.Δ.Ε. δεν θα επιστρέψει το ένταλμα που θα σημαίνει και νέα καθυστέρηση. Για την ιστορία θα ήθελα να προσθέσω σε όσους κάνουν βιαστικές κρίσεις ότι τα χρήματα αυτά τα χρωστάει η προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία απέτυχε να τα εξοφλήσει όταν έπρεπε, και ότι δεν είναι η μοναδική οικονομική εκκρεμότητα του δήμου καθώς υπάρχουν χρωστούμενα και σε άλλες υπηρεσίες και σε προμηθευτές, και η υπηρεσία μας θα εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα.
  • Το θέμα των καρτών ελεύθερης μετακίνησης του ΟΑΣΑ. Εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας στον αντιδήμαρχο που χειρίστηκε το θέμα με τους δύο διευθυντές της υπηρεσίας, ερήμην όμως του σωματείου. Το επιχείρημά μας είναι ότι κάτι που είχε στη διάθεσή του ο κάθε υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας (δηλαδή η ατομική κάρτα) καταργείται και αντικαθίσταται από κάποια ειδική κάρτα που την χρεώνεται και την ξεχρεώνεται ο υπάλληλος σε κάθε βάρδια. Ουσιαστικά η κάρτα αυτή έρχεται να καλύψει τις αδυναμίες της δημοτικής αρχής η οποία αντί να διαθέτει περιπολικά ως όφειλε για να εξασφαλίσει τη μετάβαση των υπαλλήλων σε μακρινούς τομείς, με την κάρτα αυτή επιλύει δικές της επιχειρησιακές αδυναμίες. Παράλληλα ο αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι η υπηρεσία θα εφοδιαστεί με νέα περιπολικά το 2012 ώσπου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. Το γεγονός ότι μια υπηρεσία 1070 ατόμων ξέμεινε με επτά παλιά περιπολικά τα οποία συχνά παρουσιάζουν βλάβες σαφώς και βαρύνει την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία φαίνεται είχε εγκαταλείψει την υπηρεσία μας στην τύχη της. Όμως η λύση των καρτών του ΟΑΣΑ είναι καθαρά ημίμετρο, αφού τα περιπολικά είναι απαραίτητα για την υποστήριξη και τη συνδρομή των συναδέλφων, και διαφορετική εικόνα επιχειρησιακής πληρότητας δίνει ένα περιπολικό από ένα πεζό περίπολο.  Να πληροφορήσουμε επίσης ότι η προηγούμενη σύμβαση με τον ΟΑΣΑ είχε διετή διάρκεια, αλλά ο δήμος Αθηναίων δεν εφάρμοσε τους όρους της σύμβασης και απ' όσο κατάλαβα λύθηκε σιωπηρά και από τα δύο μέρη. Ο αντιδήμαρχος μάς ενημέρωσε ότι έκανε προσπάθειες παρέμβασης στον πρόεδρο του ΟΑΣΑ ώστε να τύχουν οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας πρόσθετων παραχωρήσεων, συνάντησε όμως την άρνηση του προέδρου του ΟΑΣΑ που επικαλέστηκε την οικονομική κατάσταση και τη στενή επιτήρησή του. Η μόνη διευκόλυνση που μπορεί να γίνει είναι η έκπτωση 25% στην ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών που διαθέτει ο ΟΑΣΑ σε σωματεία. Γι' αυτό το θέμα θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση από τον σύλλογο.
  • Το θέμα των ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων που είχε δεσμευθεί σε προηγούμενη συνάντηση με το σωματείο ότι θα αποσυρθούν, αφού δεν τηρούν στοιχειώδης όρους ασφαλείας. Εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι είναι ακόμη σε χρήση, και του διευκρινίσαμε ότι τα αυτοκίνητα έχουν πράγματι απομακρυνθεί, εκτός από το 6ο Δ.Α.Τ., όπου χρησιμοποιείται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας όπως η Πλατεία Βικτωρίας, Με παρέμβασή του στον διευθυντή μας διαβεβαίωσε ότι θα απομακρυνθεί και το τελευταίο ηλεκτροκίνητο όχημα.

Κ.Γ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου