Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Δελτίο τύπου Σ.Δ.Α.Α.για το ρόλο της δημοτικής αστυνομίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ14
ΤΗΛ: 210-3259059

  Αθήνα, 19-05-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή την επίμονη προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας και των αρμοδιοτήτων των δημοτικών αστυνομικών, αναφορικά με την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και την εξάρθρωση των συμμοριών, το Σωματείο μας τονίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα πιο κάτω:
Η δίωξη και η καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος και η διατήρηση της εσωτερικής δημόσιας τάξης και ειρήνης είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι υπηρετούντες σε αυτήν λαμβάνουν την εκπαίδευση και έχουν τα μέσα για την επίτευξη του δύσκολου αυτού έργου.
            Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες  της δημοτικής αστυνομίας είναι ευρέως γνωστές και θεσμοθετημένες. Σε καμία όμως περίπτωση δεν έχει κατασταλτικές αρμοδιότητες ή άλλες συναφείς εξουσίες. Για την εξασφάλιση αυτών των σκοπών απαιτούνται άλλα υλικά και τεχνικά μέσα και διαφορετικού είδους εκπαίδευση που ασφαλώς δεν υπάρχουν στους δημοτικούς αστυνομικούς.
            Συναισθανόμενοι τον σπουδαίο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των αυτοδιοικητικών διευρυμένων και ενισχυμένων πλέον Δήμων, συμβάλλουμε ως δημοτικοί αστυνομικοί, με όλες μας τις δυνάμεις στα πλαίσια των κατά νόμο αρμοδιοτήτων μας στην επίτευξη των στόχων του Δήμου και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών.
Έτσι, οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας και των αρμοδιοτήτων των υπηρετούντων σε αυτή με το οργανωμένο έγκλημα και ακραίες κατασταλτικές μεθόδους είναι καταδικαστέα εκ μέρους μας και φοβούμαστε ότι εκκινείται από ύποπτα ή στην καλύτερη περίπτωση επικοινωνιακά κίνητρα.
Είμαστε παρόντες για έναν καλύτερο Δήμο, μία πιο ανθρώπινη και χρήσιμη για τους δημότες Αθήνα.

TO Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου