Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη 48ωρη απεργία στις 28 & 29 Ιουνίου

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 670


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στη 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν προκηρύξει για την ΤΡΙΤΗ 28 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε.

Διαπιστώνοντας για ακόμη μία φορά την αλαζονεία της κυβέρνησης και την επιμονή της στην ψήφιση και εφαρμογή ενός σκληρότερου και ακραία αντιλαϊκού Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορούν παρά να συνταχθούν με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και να αγωνιστούν για την ανατροπή της βάναυσης αυτής πολιτικής. Την καταψήφιση των μέτρων που εξοντώνουν την κοινωνία, καταδικάζουν τους νέους στην ανεργία, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την επαιτεία.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν σήμερα, από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου κατάληψη των Δημαρχείων. Στη διάρκεια αυτής θα γίνουν γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και ενημερωτικές περιοδείες για τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια των συνδικάτων το επόμενο διήμερο. Ήδη, βρίσκεται από χθες τη νύχτα σε εξέλιξη η κατάληψη και το κλείσιμο των Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και της Μαυροράχης, που θα διαρκέσει έως την ημέρα καταψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Την ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα κάνουν στις 10.30 το πρωί προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και στη συνέχεια θα πορευθούν προς το Πεδίον του Άρεως όπου είναι προγραμματισμένο για τις 11.00 το πρωί το συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα λάβουν μέρος στην Πανελλαδική Συγκέντρωση-Συλλαλητήριο που έχει προγραμματισθεί για τις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην περικύκλωση της Βουλής που θα ακολουθήσει. Την ίδια ημέρα η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς, θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου