Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του συλλόγου για τη συνάντηση με το Δήμαρχο Αθηναίων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ14
ΤΗΛ: 210-3259059


Αθήνα, 06-06-2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
          Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 ο Σύλλογος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.  Γεώργιο Καμίνη, παρουσία του Αντιδημάρχου της υπηρεσίας. Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο τέθηκαν τόσο θεσμικά, όσο και υπηρεσιακά θέματα. Ειδικότερα τα θέματα που του τέθηκαν είναι τα εξής:
·        Ν.3731/2008.  Ο Σύλλογος έθεσε τα κενά του νόμου όσον αφορά τις ερμηνευτικές αποφάσεις για την άσκηση των αρμοδιοτήτων. Επιπλέον τέθηκε το θέμα της 8ετίας σε 5ετία, καθώς επίσης και να έχουν το δικαίωμα οι Δημοτικοί Αστυνομικοί να κάνουν αλλαγή κλάδου.
     Στο θέμα του παραεμπορίου, υπήρξε ταυτόσημη άποψη Δημάρχου & Συλλόγου να ασκείται μόνο από μεικτά κλιμάκια  Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. Για τα ανωτέρω, ο δήμαρχος θα στείλει σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Ραγκούση προκειμένου να
    τον  ενημερώσει για τις θέσεις μας.
·        Οφειλόμενα χρήματα για τα άτομα του 2006. Ο δήμαρχος είχε γνώση του θέματος και ανέφερε ότι θα μπει σε προσεχή Δημοτικό Συμβούλιο για σταδιακή καταβολή των χρημάτων.
·        Κτηριακό & Ασφάλεια κτηρίων σε όλα τα Δ.Α.Τ. Του επισημάναμε τις ελλείψεις που υπάρχουν σε όλα σε Δημοτικά Αστυνομικά τμήματα, καθώς και σε θέματα πυρασφάλειας. Ζητήσαμε άμεσα μέτρα  για την ασφάλεια των κτηρίων.
·        Στολές. Θέσαμε τις εκκρεμότητες  που υπάρχουν στο θέμα των στόλων του 2008 και του 2010. Του θέσαμε το πρόβλημα, ότι οι διαδικασίες προμηθειών είναι χρονοβόρες με αποτέλεσμα  οι συνάδελφοι είτε να μην έχουν ρούχα, είτε να αγοράζουν με δικά του χρήματα. Ζητήσαμε παρέμβαση για την αλλαγή του τρόπου προμήθεια των στολών.   

·        Καθυστέρηση Προμηθειών. Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση σε προμήθεια οχημάτων, υλικών καθαριότητας και αναλωσίμων, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην καθημερινότητα των συναδέλφων. Είναι τραγικό μία ολόκληρη υπηρεσία με 1070 άτομα, να διαθέτει μόνο 20 οχήματα, από τα οποία τα μισά είναι παροπλισμένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών
·        Επικοινωνίες – CB. Είναι θέμα το οποίο ο Σύλλογος επαναφέρει συνέχεια. Η κακή λειτουργία και ο παλαιωμένος εξοπλισμός κάνουν αδύνατη την επικοινωνία των συναδέλφων. Αναμένουμε απ΄ τα λεγόμενα του Δημάρχου να δοθεί άμεσα μια λύση.
·        Δημοτικός Αστυνομικός της Γειτονιάς. Ο Σύλλογος επανέλαβε στον Δήμαρχο τις θέσεις που εξέφρασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Του θέσαμε τις επιφυλάξεις μας και τις αντιρρήσεις μας για την εφαρμογή και επιτυχία του μέτρου. Η αποτυχία του αστυνομικού της γειτονιάς ας γίνει μάθημα για όλους μας, για την εξαγγελία ανάλογων μέτρων.
·        Τραπεζοκαθίσματα 2011. Υπήρξε Δέσμευση Δημάρχου και Αντιδημάρχου για την ύπαρξη  του ποσού που έχει αναγγείλει η Δημοτική Αρχή για το 2011.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
          Ενημερώσαμε τον Δήμαρχο για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην  υπηρεσία μας. Αναμένουμε το προσεχή διάστημα να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου και επιτελούς  να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα μας. Για οτιδήποτε νεότερο, θα υπάρξει  άμεση ενημέρωση.
           

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΤΣΗΣ ΘΑΝΟΣ       ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου