Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου Σ.Δ.Α.Α. για τη δολοφονική επίθεση σε συναδέλφους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ14 


Αθήνα, 10-06-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Mε αφορμή την χθεσινή δολοφονική επίθεση σε συναδέλφους κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους από αλλοδαπούς και μη οι οποίοι εξήλθαν του κτηρίου του Πανεπιστημίου της Νομικής, το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας (Σ.Δ.Α.Α.), αποδοκιμάζει και καταδικάζει απερίφραστα την παραπάνω επίθεση.
Αναδεικνύεται περίτρανα η προχειρότητα του νόμου 3731/08 σχετικά με τις αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στην Δημοτική Αστυνομία. Οι εμπλεκόμενοι φορείς το Υπουργείο Εσωτερικών, η Δημοτική Αρχή και η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να πάψουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους για την αναποτελεσματικότητα του παραπάνω νόμου.
Συνάδελφοι στις μέρες μας όπως έχει διαμορφωθεί το κοινωνικό περιβάλλον καθώς και οι οικονομικές συνθήκες που συμπιέζουν τους συμπολίτες μας, γίνεται σαφές ότι ο ρόλος της υπηρεσίας θα πρέπει να είναι περισσότερο σοβαρός και να διακρίνεται από ώριμες και στοχευμένες κινήσεις και απαραίτητα την συνδρομή της Ε.Λ.Α.Σ..
Επίσης η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία και να επιδείξει πολιτική βούληση και σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενεργήσουν από κοινού ώστε σε περιοχές της πόλης όπου βρίσκονται πλησίον Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όπως Α.Σ.Ο.Ε.Ε., ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΝΟΜΙΚΗ και παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα παραβατικότητας από αλλοδαπούς και μη να επαναφέρουν την ομαλότητα και την νομιμότητα.
Αν δεν υλοποιηθούν αυτά σε καμία περίπτωση οι Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν θα πρέπει να γίνονται βορρά στα «παιχνίδια» και τερτίπια των εκάστοτε πολιτικών εκπροσώπων
Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της πολιτείας στις πλάτες της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι λύσεις που θα δοθούν θα πρέπει να είναι πολιτικές.
TO Δ.Σ.


Διαβάστε επίσης:
Η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ για το συμβάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου