Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων

Στη σύλληψη του διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προχώρησαν χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ένας 43χρονος συνεργάτης του, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν διότι έχει παρέλθει το αυτόφωρο. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν από λίγες μέρες ο γενικός διευθυντής εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων, που προμήθευε από 4ετίας το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο διευθυντής του Κέντρου του ζήτησε 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας αλλά και για τις οφειλές του δήμου έναντι της εταιρείας του. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι και πριν από μερικούς μήνες είχε δώσει στον διευθυντή του Κέντρου Αστέγων 7.000 ευρώ.
Ο 45χρονος προμηθευτής, κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και ο 43χρονος συνεργάτης του, απαίτησαν πριν από μερικές ημέρες από τον ίδιο ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών (ύψους 406.000 ευρώ) του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, δεν ενέδωσε τότε.
Χθες το βράδυ, σε τηλεφωνικό ραντεβού που κλείσθηκε υπό τις οδηγίες αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος προμηθευτής συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε παράπλευρο σημείο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Τότε, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν και τον συνέλαβαν.
Την υπόθεση κατήγγειλε και ο δήμαρχος Αθηναίων προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Σε βάρος του συλληφθέντα και των άλλων δύο κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία. Ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Δηλώσεις του Γ. Καμίνη για την υπόθεση διαφθοράς στο δήμο Αθηναίων

Αργότερα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση της διαφθοράς στο δήμο, ο δήμαρχος Αθηναίων διαβεβαίωσε τους δημότες ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα και η πλήρης διαφάνεια, ενώ είπε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων να υποβάλει την παραίτησή του, πράγμα που έγινε. Ο Γ. Καμίνης είπε τέλος ότι ζήτησε από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να προβεί σε άμεσο διαχειριστικό έλεγχο στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=295592

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου