Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων για την πλατεία Συντάγματος

Πρωτοβουλία προκειμένου να μπει τέλος στην κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος αναλαμβάνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Οπως ανέφερε ο κ. Καμίνης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το απόγευμα θα έχει σύσκεψη για το θέμα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, όπως έγινε γνωστό, και εκπρόσωποι «Αγανακτισμένων», ενώ ένα από τα θέματα, που θα τεθούν επί τάπητος, είναι και αυτό της σταδιακής απομάκρυνσης των σκηνών από την κεντρική πλατεία.

«Επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συζήτηση με τους συμπολίτες μας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, προκειμένου όπως είπε, να επιτευχθεί η ανατροπή της άσχημης εικόνας της πλατείας εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Καμίνης είχε παράλληλα συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ενώ από κοινού οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και κυρίως στην πλατεία Θεάτρου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε την ανάγκη για κατεδάφιση όλων των παλιών κτισμάτων του κέντρου και τη δημιουργία νησίδων πρασίνου, την αισθητική αναβάθμιση των διατηρητέων, με τη βοήθεια και του ΥΠΕΚΑ, αλλά κυρίως την ανάγκη για αποκατάσταση εγκαταλειμένων κτιρίων του δημοσίου, προκειμένου αυτά να φιλοξενήσουν εκ νέου υπηρεσίες και να «επαναφέρουν τη ζωή στην πόλη». 

ΛΑΟΣ: Να φύγουν τα «τσαντήρια»
Για «τσαντήρια» που πρέπει να φύγουν «από όλη την Αθήνα και όχι μόνο από το Σύνταγμα», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

«Τσαντήρια υπάρχουν και στα Προπύλαια και σε πολλά άλλα σημεία της πρωτεύουσας, κάτι που γνωρίζουν και ο υπουργός Δικαιοσύνης, και ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Αθηναίων», παρατήρησε.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2011389

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου