Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Έγγραφο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα προβλήματα στη δημοτική αστυνομία μετά τις προκλητικές δηλώσεις Αβραντίνη

Αθήνα, 18 Αυγούστου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: 791

Προς:                          
Υπουργό Εσωτερικών
κ. Χάρη Καστανίδη
Κοινοποίηση:
 1.  Υφυπουργό Εσωτερικών
κ. Πάρι Κουκουλόπουλο
2.  Δήμαρχο Αθηναίων       
κ. Γεώργιο Καμίνη       


Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια του με αριθμ. πρωτ.: 704/8-7-2011 εγγράφου μας όπου σας ενημερώσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία, επανερχόμαστε στο θέμα καθώς από ότι διαφαίνεται παράγοντες του Δήμου Αθηναίων (Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Αβραντίνης) επαναφέρουν από την πίσω πόρτα το ζήτημα της οπλοφορίας του προσωπικού της Δημοτ. Αστυνομίας και την μετατροπής της σε μηχανισμό καταστολής.
Σχετικό είναι το άρθρο της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (4-8-2011) που συνημμένα σας στέλνουμε.
Επειδή και στην πρόσφατη παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων με την παρουσία Δημοτικών Αστυνόμων για την απομάκρυνση των σκηνών των αγανακτισμένων από την Πλατεία Συντάγματος υπήρξε σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου και μέχρι σήμερα μόνο από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει την απώλεια κάποιου συναδέλφου, σας ζητούμε όπως ΑΜΕΣΑ οριστεί συνάντηση και με την παρουσία εκπροσώπων της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. ώστε να ξεκαθαριστεί ο ρόλος της και ο τρόπος άσκησης των αρμοδιοτήτων της.

Κύριε Υπουργέ,
Κάθε μέρα που περνάει χωρίς την ανάληψη πρωτοβουλιών για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και την προστασία του προσωπικού της από τις ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις και εντολές των αιρετών πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  Ο Πρόεδρος           Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος        Ιωάννης Τσούνης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου