Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου Δήμου Αθηναίων: Καταστροφές σε πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης

Χθες το βράδυ (31.8.2011) υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές σε πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων στο Θησείο (στις οδούς Νηλέως, Αμφικτύονος, Πουλοπούλου, Τριών Ιεραρχών κ.α.) από ομάδα κατοίκων που αντιδρά στην εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή. Οι βανδαλισμοί σταμάτησαν με την επέμβαση της ελληνικής αστυνομίας και αφού υπήρξαν προσαγωγές υπόπτων. Ο Δήμος Αθηναίων κατέθεσε μήνυση κατ΄αγνώστων στο Α.Τ. Πετραλώνων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι : ‘Tέτοιες πράξεις που περιφρονούν τη νομιμότητα είναι καταδικαστέες. Υπενθυμίζω ότι το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης εφαρμόζεται στην περιοχή μετά από ειδική μελέτη συγκοινωνιολόγων και των υπηρεσιών του Δήμου, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία (συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης) και αφού προηγήθηκε εξαντλητική διαβούλευση με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής. Επισημαίνω δε ότι το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο Δήμο της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολίτες της Αθήνας σε περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη σ΄αυτό, ζητούν να ισχύσει και γι΄αυτές, ώστε να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη. Οι μόνιμοι κάτοικοι του Θησείου θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν το όχημά τους με ειδικές κάρτες που θα προμηθευτούν από το Δήμο. Ο αριθμός των ειδικών θέσεων των μονίμων κατοίκων είναι 693 σε συνολικά 930 θέσεις στάθμευσης της περιοχής, ποσοστό δηλαδή 75% που είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, για όλους μας, πολίτες και Δήμο, προέχει η εφαρμογή των κανόνων που επιτρέπουν σε μια πόλη να λειτουργεί εύρυθμα διευκολύνοντας τους κατοίκους της και τους επισκέπτες της’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου