Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Εφεδρεία στους ΟΤΑ μόνο αν δεν προχωρήσουν οι μετατάξεις, διευκρινίζει ο Χ.Καστανίδης

«Πρέπει να μειωθεί το προσωπικό τους»

Διευκρινίσεις για την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και στους χρεωμένους ΟΤΑ της Αττικής έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ξεκαθάρισε ότι η εφεδρεία στους δήμους θα γίνει μόνο εάν δεν προχωρήσουν οι μετατάξεις.


«Η εργασιακή εφεδρεία επιδιώκει με ομαλό τρόπο τη μείωση του δυναμικού της δημόσια διοίκησης χωρίς να βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο πολλοί άνθρωποι και δεν οδηγεί οπωσδήποτε στην απόλυση»  είπε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Π.Κουκουλόπουλου είπε ότι ένα από τα μέτρα εξυγίανσης των δήμων είναι να μειωθεί το προσωπικό που τους επιβαρύνει και σημείωσε ότι είναι απόλυτα λογική η λύση να μετατεθεί το πλεονάζον προσωπικό από υπερχρεωμένους δήμους, σε δήμους που έχουν ανάγκη.

«Αυτό που χρειαζόμαστε στους ΟΤΑ είναι να έχουμε μετατάξεις στο πλαίσιο της εξυγίανσης των υπερχρεωμένων, κυρίως, δήμων» είπε.

Ο κ. Καστανίδης διευκρίνισε ότι ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι όσοι εργαζόμενοι δεν δεχθούν τις μετατάξεις, τότε θα εφαρμόσουμε την εφεδρεία. «Δεν έχει προκύψει θέμα εφεδρείας στους Δήμους», είπε.

Εν τω μεταξύ, με διευκρινιστική εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας επισημαίνεται ότι επιτρέπεται αποκλειστικά σε μόνιμους υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών στα ΚΕΠ (που λειτουργούν σε δημοτικές ενότητες με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους) να τους ανατίθενται καθήκοντα συναφή με τον κλάδο τους για την αντιμετώπιση υπηρεσιακών αναγκών του δήμου.

Πηγή: http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4656920


  • Είχαν προηγηθεί χθες δηλώσεις του κ. Π.Κουκουλόπουλου για εργασιακή εφεδρεία και στους Ο.Τ.Α.:

Π. Κουκουλόπουλος: "Θέλουμε 325 ΟΤΑ στο τέλος του έτους με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό"

Για μέτρα αυτοπροστασίας υψηλού διακυβεύματος, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για μέτρα που μας επιβάλλουν κάποιοι και εμείς ως "καλοί μαθητές" εφαρμόζουμε.

Αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία σχετικά με τους ΟΤΑ υπογράμμισε: «Έχουμε βάλει δυο πολύ υψηλούς στόχους: μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε ισοσκελισμένους τους προϋπολογισμούς όλων των ΟΤΑ. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος είναι και το πρόγραμμα εξυγίανσης που θα περάσει μέσα από διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων και αν κάποιοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».

«Το Μενίδι και ο Πειραιάς αν δεν βρεθούν με 200 και 100 περίπου υπαλλήλους λιγότερους, δεν βγαίνουν με κανένα πρόγραμμα εξυγίανσης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος. 

«Θα ξεκινήσουμε γρήγορα αυτή τη διαδικασία, μόλις πάρουμε το "πράσινο φως" από το υπουργείο Οικονομικών, θέλουμε να το πάμε όλο μαζί ενιαία. Θέλουμε να έχουμε 325 ΟΤΑ στο τέλος του έτους με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όχι στα λόγια και στα χαρτιά, αλλά στην πράξη», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: http://www.express.gr/news/finance/517578oz_20110913517578.php3

Διαβάστε επίσης: "Τα μαζεύει" ο Καστανίδης για την εφεδρεία στους Δήμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου