Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κατεγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

Θέμα: "ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ.ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ."  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:880/13-9-2011 

Σχόλιο: Δεν μας προκαλεί τόσο έκπληξη η απόφαση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών για το παράνομο ωράριο, όσο το γεγονός ότι έλαβε έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, δηλαδή από το άτομο που η κυβέρνηση διόρισε για να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεων των αιρετών. Έτσι ο Γενικός Γραμματέας αγνοώντας τη νομοθεσία αλλά και τη σχετική εγκύκλιο προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις (που προβλέπει 32 ώρες εργασίας για ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων) στην ουσία υλοποιεί την παράνομη απόφαση δημάρχου, θέτοντας σε 40 τις ώρες εργασίας την εβδομάδα και μάλιστα σε 24ωρη λειτουργία σε 3 βάρδιες. Στο δεύτερο σκέλος της καταγγελίας αμφισβητείται η δυνατότητα του Γενικού Γραμματέα να ορίζει τη διεύρυνση του ωραρίου εργασίας σε υπηρεσίες διοικητικού χαρακτήρα.  
Σε μνημονιακούς καιρούς οι αντεργατικές αποφάσεις και η κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας σε ότι αφορά τα εργατικά δικαιώματα είναι αναμενόμενο να γνωρίσει έξαρση. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση του υπουργείου στις καταγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Διαβάστε το έγγραφο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου