Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Με μαύρες κορδέλες μαθητές & μπάντα του Δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα - Με απόλυση απειλούνται τα μέλη της μπάντας!

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας η μαθητική παρέλαση, παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.

Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, ενώ οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.

Μουσικοί της μπάντας του Δήμου Αθηναίων αποφάσισαν να κρεμάσουν μαύρες κορδέλες στα όργανά τους, προκαλώντας την οργή του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, ο οποίος τους είχε προειδοποιήσει ότι εάν ότι αν κατέβαιναν στην παρέλαση με μαύρες κορδέλες θα τους παραπέμψει τη Δευτέρα στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.

Από νωρίς το πρωί είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση έξω από τη Μεγάλη Βρετανία όταν ομάδα πολιτών ανήρτησε πανό και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής. Αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκομένων.


Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.:  Στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης απειλεί να στείλει ο Δήμαρχος Αθηναίων τα μέλη της μπάντας του δήμου! Ποιο το πειθαρχικό τους παράπτωμα; Μήπως έκλεψαν; Μήπως πήραν φακελάκι για να επισπεύσουν υποθέσεις; Μήπως λαδώθηκαν για να εκδοθούν παράνομα έγγραφα; Μήπως αναίτια αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν πολίτες; Μήπως τους έπιασαν να μην προσέρχονται για εργασία επί μήνες και παρόλα αυτά να πληρώνονται κανονικά; Όχι βέβαια. Όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι απίθανο να εντοπιστεί και να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον οποιουδήποτε υπαλλήλου της παραπάνω κατηγορίας! Και ακόμη και να συμβεί κάτι τέτοιο, όλοι οι επίορκοι υπάλληλοι των παραπάνω περιπτώσεων θα πέσουν στα μαλακά, στην χειρότερη με κάποια έγγραφη επίπληξη στο φάκελό τους!
Αντίθετα, για μια συμβολική κίνηση με την τοποθέτηση μαύρης κορδέλας στα μουσικά τους όργανα, οι συνάδελφοι από τη μουσική μπάντα του δήμου απειλούνται με τη μέγιστη δυνατή πειθαρχική ποινή, δηλαδή με απόλυση!

Σας θυμίζουμε ότι οι ποινές του ΚΚΔΚΥ είναι: 
  • α. Η έγγραφη επίπληξη.
  • β. Το πρόστιμο έως τις αποδοχές τριών μηνών.
  • γ. Η στέρηση του δικαιώματος για προαγωγή από ένα έως πέντε έτη.
  • δ. Ο υποβιβασμός κατά έναν βαθμό.
  • ε. Η προσωρινή παύση από τρεις έως έξι μήνες, με πλήρη στέρηση των αποδοχών.
  • στ. Η οριστική παύση
Και το μόνο πειθαρχικό παράπτωμα που μπορεί να προσαφθεί στους μουσικούς της μπάντας είναι η γενικόλογη «αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή, εντός ή εκτός της υπηρεσίας», η οποία βέβαια θα πρέπει και να αποδειχθεί, και με τίποτα δεν δικαιολογεί την έσχατη των ποινών του πειθαρχικού κώδικα, και μάλιστα σε ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων! Αναρωτιόμαστε με ποιο σκεπτικό γίνεται λόγος για τέτοια δίωξη, και είναι γελοίο να μιλάει κάποιος για απολύσεις στη μπάντα του δήμου, όταν κάθε χρόνο οι εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κάνουν λόγο για πρωταθλητές στις παρανομίες υπηρεσίες των δήμων, στις οποίες δεν έχουμε δει ποτέ να ασκείται η οποιαδήποτε δίωξη, ούτε και την αντίστοιχη αποφασιστικότητα από πλευράς της δημοτικής αρχής.
Κάποιοι δείχνουν να έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια... Γράφουμε αυτό το σχόλιο για να γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι σε ποιον δήμο εργάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου