Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση-κάλεσμα Ε.Κ.Ε.Δ.Α για συμμετοχή στη στάση εργασίας & πορεία διαμαρτυρίας της Τρίτης


Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2011

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εδώ και 18 μήνες γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης, από τη μεταπολίτευση και μετά, στο εισόδημά μας και στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Νέα μέτρα και απανωτές περικοπές ανακοινώνονται συνεχώς, αλλά εμείς παραμένουμε παθητικοί αποδέκτες των αποφάσεων της κυβέρνησης, σαν τα μέτρα αυτά να μην μας αφορούν.

Με την ανακοίνωση του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου - «φτωχολογίου» και της εργασιακής εφεδρείας είναι φανερό ότι τα ψέματα τελείωσαν. Οι πραγματικές νέες απώλειες στο εισόδημά μας ξεπερνούν το μήνα τα 350€!!! Τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση η ίδια η δυνατότητα επιβίωσής μας!

Είναι καιρός να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Τα προβλήματα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το μικρόκοσμο του Δήμου Αθηναίων, και αυτό πρέπει όλοι να το αντιληφθούμε.

Ο σύλλογος έχει μείνει πρακτικά απαθής σε όλη τη λαίλαπα μέτρων της κυβέρνησης μέχρι σήμερα. Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο δρόμος της υποταγής, της φτώχειας, της εξαθλίωσης. Με το νέο μισθολόγιο έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες. Γίνεται κατανοητό σε όλους ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε από το λήθαργό μας!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μόνο με συστράτευση όλων των συναδέλφων και μέσα από οργανωμένα κινήματα μπορούμε να γίνουμε υπολογίσιμη δύναμη και μετρήσιμος αντίπαλος κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αγώνες μέσω αντιπροσώπων δεν γίνονται.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. σάς καλεί να συμμετέχουμε όλοι μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και στην πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή, με προσυγκέντρωση στις 11.30 στην είσοδο της υπηρεσίας στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ας δείξουμε ότι είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη αντίστασης και όχι ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός στις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Εμείς θα είμαστε εκεί και προσδοκούμε στη δική σας συμμετοχή. Μακριά από παραταξιακές λογικές. Προτρέπουμε και τους συναδέλφους που εργάζονται σε άλλες βάρδιες να παραστούν. Η πραγματική δύναμη του συλλόγου είστε εσείς, τα μέλη του. Έχουμε δύναμη, και ήρθε ο καιρός να τη δείξουμε. Νοοτροπίες υποταγής, ωχαδερφισμού, παραίτησης, ή αδιαφορίας πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Θα χάσουμε λίγα χρήματα –που πλέον δεν περισσεύουν σε κανέναν– σήμερα, για να μην χάσουμε πολλά περισσότερα αύριο. Αγώνας χωρίς τίμημα δεν υπάρχει!
  
Το Γραφείο Τύπου Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου