Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τα ΜΑΤ άνοιξαν τον ΧΥΤΑ της Φυλής - Σε εξέλιξη συγκέντρωση εργαζομένων & κατοίκων στο Ελληνικό

Ανοιχτός είναι από νωρίς τα ξημερώματα ο ΧΥΤΑ της Φυλής, έπειτα από επιχείρηση των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν την κατάληψη αποχώρησαν, ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από γειτονιές της Αθήνας, από στόλο ιδιωτικών απορριμματοφόρων.


Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η είσοδος δημοτικών ή ιδιωτικών απορριμματοφόρων μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, εργαζόμενοι στους δήμους έχουν συγκεντρωθεί στα αμαξοστάσια και περιφρουρούν την απεργία η οποία θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να μπλοκάρουν στο δρόμο τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα. Κατήγγειλε, δε, ότι στη διάρκεια της νύχτας οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών εναπόθεσαν απορρίμματα στο Ελληνικό και σε άλλα σημεία. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση εργαζομένων στους Δήμους και κατοίκων σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού όπου -σύμφωνα με τις καταγγελίες- χθες το βράδυ εισήλθαν, συνοδεία αστυνομικών, ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν την έξοδο των οχημάτων.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ τα οποία καταγγέλλουν ότι τα απορριμματοφόρα άδειασαν τα σκουπίδια στο χώρο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία.

Επίσης, ιδιωτικά οχήματα καθαριότητας στάθμευσαν χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Badminton στου Γουδή.

Συνέντευξη Τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ από τον ΧΥΤΑ και να διατάξει να σταματήσει η αποκομιδή από ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Πηγή: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4665685

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου