Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ στην κατευθυνόμενη κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων από ορισμένους Δημάρχους & ΜΜΕ

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: 1041

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
          Οι συνεχιζόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση, η οποία σε συνεργασία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκφράζονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ, επιχειρούν να διασπάσουν το αρραγές αγωνιστικό μέτωπο.

          Διαπιστώνοντας ότι η συμμετοχή των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. στις κινητοποιήσεις αντί να φθίνει, όπως θα περίμεναν, αυξάνει και παρασύρει και άλλες ομάδες υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα,  άρχισαν να βάζουν σε εφαρμογή το προσφιλές σχέδιο απαξίωσης και υπονόμευσής τους με πλήρως κατευθυνόμενα και συκοφαντικά δημοσιεύματα.


          Σε πρώτη φάση, αγνόησαν τις πρωτοφανείς σε συμμετοχή συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Όταν δεν έπιασε αυτό, επιστράτευσαν εισαγγελείς και δημοσιογράφους φερέφωνα προκειμένου να «χτυπήσουν» κάτω από τη ζώνη τους εργαζομένους, οι οποίοι μάχονται για την επιβίωσή τους και όχι για προνόμια που άλλοι… διατηρούν!!!

          «Κάνουμε καταλήψεις και πληρωνόμαστε» μας κατηγορούν. Απαντάμε ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν επιλέξει όλες τις μορφές κινητοποιήσεων απέναντι στη λαίλαπα των εξοντωτικών μέτρων της κυβέρνησης και της πολιτικής ισοπέδωσης όλων των δικαιωμάτων μας. Απεργίες, στάσεις εργασίας, αποχή και καταλήψεις.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία ορισμένα ΜΜΕ απομονώνουν τις καταλήψεις. Συγκεκριμένοι μάλιστα προκλητικοί κονδυλοφόροι, έχουν αναλάβει με “εργολαβία” την “βρώμικη δουλειά κατασυκοφάντησης των εργαζομένων” για λογαριασμό της Kυβέρνησης και ορισμένων Δημάρχων, όταν ταυτόχρονα κατέχουν δύο και τρεις έμμισθες θέσεις ( Υπουργείο Εσωτερικών, Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., Κ.Λ.Π.) την ίδια στιγμή που ο λαός “πεινά”.  

«Θάβουν» όμως το γεγονός ότι αρκετοί υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβαν αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας ή οριακά θετικά, λόγω των υποχρεώσεων που έχουν (δάνεια, κυρίως στεγαστικά) και της αναδρομικής ισχύς των μέτρων του επαίσχυντου μνημονίου. Με 20 και 70 ευρώ καλούνται να καταβάλουν τα χαράτσια της εφορίας και του τέλους ακινήτου, να πληρώσουν το νοίκι, το ρεύμα και να πάρουν γάλα στα παιδιά τους.

Αποσιωπούν τις συνολικές μειώσεις μισθών που φθάνουν έως και το 40% για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντιθέτως, με ευκολία τα συγκεκριμένα ΜΜΕ έχουν αναλάβει να παίξουν το ρόλο του «δούρειου ίππου» για την προώθηση της εφεδρείας και των απολύσεων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Θυμήθηκαν πώς τα σκουπίδια θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Εμείς εξ αρχής δηλώσαμε πώς θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από ευαίσθητα σημεία όπως, τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Μήπως όμως αυτοί που νοιάζονται για τη δημόσια υγεία τυχαίνει να είναι οι ίδιοι που επιχειρούν να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ανάθεση της σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα; Εξέλιξη, που θα επιβαρύνει για μία ακόμη φορά τους πολίτες.

Στο πόλεμο λάσπης που δεχόμαστε, απαντάμε πώς θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, ενωτικά, μαζικά τις κινητοποιήσεις μας έως ότου διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Κανείς δεν πρόκειται να μας κάμψει. Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου και τη συστράτευση του σε έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο εμάς, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά όλους τους Έλληνες.

Παλεύουμε να σταθεί η Ελλάδα όρθια, να μην υποκύψει στους δανειστές που απαιτούν μισθούς και συντάξεις Κίνας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, «θανάσιμες» περικοπές στη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 12:00 το πρωί να  συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. ( Γενναδίου 8 και Ακαδημίας) προκειμένου να θυμίσουμε στους Δημάρχους πως εκτός από το βαρύ έργο της κατασυκοφάντησης του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων οφείλουν να υπερασπιστούν και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παραπαίει από την κατά 35% περικοπή σε πρώτη φάση επιχορηγήσεων προς αυτή κλείνοντας τα Δημαρχεία όλης της χώρας και αποδεικνύοντας πως οι Τοπικοί Άρχοντες έχουν ακόμη το σθένος να υπερασπίζονται το λαό που εξαθλιώνεται και όχι την εκάστοτε πολιτική εξουσία. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου