Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μέτρα προστασίας από την ελονοσία - Και νέα καθήκοντα για τη δημοτική αστυνομία

Με την απόφαση υπ' αριθμ. Υ1/ΓΠ/104254 (ΦΕΚ Β' 2109/ 21-9-11) του υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Μέτρα προστασίας από την ελονοσία» εμπλέκεται και η δημοτική αστυνομία στην προστασία της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση της ελονοσίας που τη θέτει σε κίνδυνο.

Αρμόδια όργανα για την τήρηση των διατάξεων της υπουργικής απόφασης είναι: η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας, η Γεν. Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και άλλες αρχές σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ιδίως το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), το ΣΔΟΕ. Οι παραπάνω υπηρεσίες μπορούν να ελέγχουν την απασχόληση ατόμων μέσα στις ιδιοκτησίες των εργοδοτών ή κυρίων του έργου, όπως ορίζεται σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.


Κατεβάστε τη σχετική υπουργική απόφαση εδώ:

2 σχόλια:

  1. Μάλιστααα...Εκδόθηκε λοιπόν η περιβόητη απόφαση. Ας το δούμε ως ένα ακόμη "πάτημα" για την διεκδίκηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Διότι για την άσκηση ΚΑΙ αυτής της αρμοδιότητας, καλύτερα να μη το συζητήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόφαση έχει βγει εδώ και ένα μήνα και δεν τίθεται θέμα εφαρμογής της από σχεδόν κανέναν από τους φορείς που εμπλέκει εκτός ίσως από τη Δ/νση Υγείας. Είναι από εκείνες τις αποφάσεις του Λοβέρδου που γίνονται για το «φαίνεσθαι» και για να έχει να απαντάει σε επερωτήσεις στη Βουλή. Τώρα για το ανθυγιεινό χλωμό το κόβω, αφ' ενός μεν με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να το διεκδικήσουν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αφ' ετέρου δε δεν προκύπτει πραγματικό θέμα υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή