Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά του Δ.Σ. του Ο.Ν.Α. και της δημοτικής αρχής

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011

Την πλήρη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) του Δήμου Αθήνας υλοποιεί η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ δημοτική αρχή της πόλης, επιβάλλοντας αυξημένα εισιτήρια και συνδρομές για χρήση από τους εργαζόμενους των υφιστάμενων, λειψών έτσι και αλλιώς, δημοτικών αθλητικών υποδομών.

Συγκεκριμένα χθες Τρίτη συνεδρίασε το ΔΣ του ΟΝΑ και κατά πλειοψηφία αποφάσισε:


  • Να διατηρηθούν μια σειρά υψηλά χαράτσια όπως η μηνιαία συνδρομή ενηλίκων από 25 ως 40 ευρώ μηνιαίως για χρήση των κολυμβητηρίων του Δήμου. Αν δεν υπάρχει τέτοια εγγραφή, ο χρήστης καταβάλλει 5 ευρώ ημερήσιο εισιτήριο. Επίσης να διατηρηθούν τα 15 ευρώ μηνιαία συνδρομή για εκγύμναση τρεις φορές την εβδομάδα στις αίθουσες γυμναστικής του Δήμου ή 20 δίχως περιορισμούς στη συχνότητα εκγύμνασης.
  • Να θεσμοθετηθεί 5 ευρώ τέλος εγγραφής για όλες τις δραστηριότητες του ΟΝΑ.
  • Τα ερασιτεχνικά σωματεία, σύλλογοι και ακαδημίες που λειτουργούν εντός ορίων του Δήμου να καταβάλλουν πλέον 100 ευρώ ετησίως στον ΟΝΑ για την χρήση γηπέδων ποδοσφαίρου 11 επί 11. Σημειωτέον ότι το κατοστάρικο αυτό είναι πραγματικά δυσεύρετο για ερασιτεχνικό σωματείο καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κόβει τις επιχορηγήσεις από τις Ομοσπονδίες και αυτές τα κόβουν από τα σωματεία. Παράλληλα διατηρείται το καθεστώς που θέλει τέτοιες δημοτικές εγκαταστάσεις να παραχωρούνται σε ΠΑΕ και ΚΑΕ που ως Ανώνυμες Εταιρίες θα έπρεπε να έχουν δικούς τους τέτοιους χώρους και όχι να τους στερούν από ερασιτέχνες.
  • Το ΔΣ του ΟΝΑ θα εξετάσει το «ενδεχόμενο» είσοδο ή συνδρομή να πληρώνουν πλέον και οι εργαζόμενοι του Δήμου και του Οργανισμού που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΣΥΝ στο ΔΣ που επί της ουσίας συμφώνησε με την πλειοψηφία με μόνη διαφοροποίηση να γίνεται κάποια ...έκπτωση στους εργαζομένους του Δήμου.
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανάμεσα στα άλλα θέματα που έθεσε, ρώτησε αν θα παραχωρούνται χώροι άθλησης του Δήμου σε εργατικά σωματεία για αγώνες τους, για εργατικά τουρνουά κλπ. Η απάντηση της πρόεδρου του ΔΣ ήταν «θα εξετάσουμε το ζήτημα όταν έρθει στο ΔΣ», δηλαδή δεν ανέλαβε καμία συγκεκριμένη δέσμευση.

Μετά ταύτα ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την διοίκηση του ΟΝΑ, την δημοτική αρχή και την πολιτική που υλοποιούν. Τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα δώσει τη μάχη από όποιο διαθέσιμο μετερίζι ώστε να καταδικαστεί συνολικά αυτή η πολιτική, να την απορρίψουν οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αγωνίζεται για δωρεάν πρόσβαση στην άθληση, ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αλλά και του σωματειακού αθλητισμού, κόντρα στην επιβολή εισιτηρίων και συνδρομών, για κατάργηση της ανταποδοτικότητας σε όλους τους τομείς. Μάχεται για κατάργηση των απαράδεκτων συμβάσεων εργασίας στον ΟΝΑ, προβάλλοντας το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Παλεύει ενάντια σε κάθε λογική εμπορευματοποίησης, για επαρκείς αθλητικούς χώρους ώστε να καλύπτονται πλήρως οι αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες για άθληση και ψυχαγωγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου