Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αμυρά στο bubble radio

Στο διαδικτυακό ραδιόφωνο radiobubble και στην εκπομπή "retrospectiva" του γνωστού και ως e-lawyer Βασίλη Σωτηρόπουλου, φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αμυράς, επικεφαλής της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού: 
Κάναμε μια σύντομη αναδρομή στις εξελίξεις που αφορούν τον Δήμο Αθηναίων το τελευταίο έτος. Μας μίλησε για την προεκλογική περίοδο, αλλά και για τα πρώτα προβλήματα που αντιμετώπισε το δημοτικό συμβούλιο. Αποκαλύπτει τα εκατομμύρια ευρώ που θα πληρώσουμε τα επόμενα έτη για τις στολές της δημοτικής αστυνομίας (!), την πρότασή του που έγινε δεκτή για την λειτουργία του παραδοσιακού καφενείου του Πικιώνη, αλλά και για τον ποδηλατόδρομο Ακαδημία Πλάτωνος - Γκάζι, τα ποδήλατα στο ΜΕΤΡΟ, καθώς και για τον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας.

Μίλησε επίσης για την ΕΡΤ, στην οποία παρουσιάζει καθημερινή εκπομπή τα τελευταία χρόνια, καθώς και για εναλλακτικές δυνατότητες αξιοποίησής της.

Μια πολυεπίπεδη προσωπικότητα που εργάζεται μεθοδικά και ουσιαστικά για τον Δήμο της Αθήνας, προτείνοντας πολλές ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα της πόλης μας.

Προσέξτε τι λέει ο κ. Αμυράς για τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας και ειδικότερα για τις κλήσεις σε ημέρες που τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν απεργίες, αλλά και όσα λέει για τις στολές της δημοτικής αστυνομίας. Δυστυχώς υπάρχει και άγνοια της νομοθεσίας και παραπληροφόρηση (π.χ. το γεγονός ότι έχουμε 4 σετ στολών στα ντουλάπια μας τη στιγμή που ο δήμος χρωστάει δύο πλήρη σετ χειμερινών και καλοκαιρινών στολών και τα μόνα είδη που υπάρχουν στη ντουλάπα είναι παρελκόμενα όπως τα γιλέκα με τα αποσπώμενα μανίκια που φοριούνται σπάνια), αλλά και τη πρόταση να χορηγούνται χρήματα αντί για στολές, κάτι με το οποίο κατ' αρχήν συμφωνούμε, αλλά είναι αδύνατο να συμβεί γιατί το απαγορεύει η νομοθεσία (και αυτή τη στιγμή μάλιστα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παλιά υπόθεση χορήγησης χρημάτων αντί ειδών σε υπαλλήλους του δήμου).


Ακούστε όλη την εκπομπή κάνοντας κλικ εδώ:

3 σχόλια:

  1. αγαπητοί φίλοι της Δημοτικής Αστυνομίας,
    μην πέφτετε κ εσείς στη λούμπα της γραφειοκρατίας όπως οι "επαγγελματίες πολιτικοί κ δήμαρχοι". Οι νόμοι αλλάζουν κ μάλιστα εύκολα όταν υπάρχει δικαιολογημένος λόγος. Σας αναφέρω λοιπόν ότι το νομικό ζήτημα που αναφέρετε το έθεσα στον κ. Ραγκούση όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών κ μου είπε επί λέξει: "τέτοιος νόμος θέλει άλλαγμα και καλά κάνετε που εγείρετε τέτοιο ζήτημα".
    Φιλικά
    Γιώργος Αμυράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για το σχόλιο. Κατ΄ αρχάς συμφωνούμε μαζί σας για το θέμα καταβολής χρηματικής αποζημίωσης αντί για στολές, είναι κάτι που θα περιορίσει το κόστος κατά 60% τουλάχιστον. Το έχουμε θέσει και στον αντιδήμαρχο αλλά και στο δήμαρχο. Και ναι, οι νόμοι αλλάζουν (αν και το ότι ένας υπουργός λέει ότι δεν διαφωνεί αυτό δεν σημαίνει ότι θα προβεί σε αλλαγές, το έχουμε ξαναδεί το έργο). Το πρόβλημα είναι τι γίνεται μέχρι να γίνει -αν γίνει- αυτή η αλλαγή. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να κάνει διαγωνισμό, και οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να φέρουν στολή (τμήμα της οποίας έχουμε αγοράσει από την τσέπη σας). Μια συνάντηση μαζί σας θα λύσει πιστεύουμε ότι απορίες υπάρχουν και από τις δυο πλευρές, διάλογος με σχόλια είναι μάλλον ατελέσφορος. Το σωματείο μας (Σ.Δ.Α.Α.) έχει εδώ και καιρό ζητήσει συνάντηση μαζί σας, και εμείς ως Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν έχουμε καμία αντίρρηση να κάνουμε συνάντηση μαζί σας ως παράταξη, αν το επιθυμείτε. Στη διάθεσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Με χαρά να τα πούμε εκτενώς δια ζώσης.

    Φιλικά,
    Γιώργος Αμυράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή