Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργία της 1ης Δεκεμβρίου



Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
-           Στις απολύσεις, στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση μισθών και     συντάξεων, στα χαράτσια.
-           Στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
-           στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Συνάδελφοι,
Οι μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου 2011 ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τη μνημονιακή πολιτική αποτελούν παρακαταθήκη και εφαλτήριο για τους νέους αγώνες µας.
Οι εμπνευστές της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής, προκειμένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήμην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήμερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική.

Οι «μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε µια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ’ εντολή της Τρόικα, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την Κοινωνία, έργο τους.
Οι εργαζόμενοι, η Ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν.
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και στην  Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αλλά ακόμη και στη Γαλλία, επιβεβαιώνουν την εκτίμησή µας ότι το πρόβλημα του χρέους αξιοποιείται από τους οικονομικά ισχυρούς, ως πρόσχημα για την κατάργηση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαών.
Η Ελλάδα, οι εργαζόμενοι στη χώρα µας, χρησιμοποιούνται ως μέρος ενός «πειράματος» που ήδη επεκτείνεται και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Συνάδελφοι,
Ο κρατικός προϋπολογισμός, που κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση η μνημονιακή συγκυβέρνηση, συνεχίζει και εντείνει τη βάρβαρη πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Κοινωνίας.
Υλοποιεί -και μάλιστα µε αυταρχικό τρόπο- όλες τις αντιλαϊκές επιλογές του τελευταίου μνημονιακού Νόμου.
Στο πλαίσιο αυτό, καταργείται η μονιμότητα και απολύονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από το Δημόσιο, µέσω της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Νέες, επίσης, απολύσεις προετοιμάζονται και λόγω της κατάργησης των Οργανικών Μονάδων και της -κατ’ επίφαση- αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών.
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Εκδίδονται καθημερινά αμφίβολης νομιμότητας εγκύκλιοι, ενώ ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία αποτελούν το νέο τρόπο άσκησης της Διοίκησης.
Οι επιπτώσεις αυτών των πολιτικών είναι δραματικές τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, Δηµόσια-Κοινωνικά Αγαθά υποβαθμίζονται και καταργούνται.
Αφαιρούνται δικαιώµατα από τους εργαζόμενους μέσα από τον περιορισμό της λίστας των Β.Α.Ε., ενώ για ακόµη µία φορά δεν αντιμετωπίζονται στο σύνολό τους τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Με το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο κατακρεουργούνται, για µια ακόµη φορά, τα εισοδήματά µας. Οι μειώσεις κυμαίνονται από 7% έως 55%. Καταργούνται τα γενικά και κλαδικά επιδόματα, ακόµη και το οικογενειακό, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι βασικές αποδοχές µας. Συνδέεται ο μισθός µε το βαθμό και την αξιολόγηση µε συνέπεια η πλειοψηφία των υπαλλήλων να καταδικάζεται σε μισθολογική καθήλωση. Περιορίζονται οι συντάξιμες αποδοχές.
Επιπλέον, η μείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια θα οδηγήσουν στην παραπέρα συρρίκνωση των λεηλατημένων εισοδημάτων µας.
Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για να µην περάσει το βάρβαρο και απάνθρωπο μέτρο διακοπής του ρεύματος, αντιμετωπίστηκε µε συλλήψεις συνδικαλιστών και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποκαλύπτοντας το αυταρχικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης. Ο αγώνας ενάντια στα νέα χαράτσια πρέπει να συνεχιστεί.
Δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε !!!
Ταυτόχρονα, οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ οδηγούν τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Οι μειώσεις, όμως, δεν θα σταματήσουν εδώ. Η διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων, που επιχειρείται µε τη μνημονιακή πολιτική, θα έχει ως αποτέλεσμα νέες αρνητικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά µας δικαιώµατα, στις επικουρικές συντάξεις στην κύρια σύνταξη.
Οι Δηµόσιες Υπηρεσίες και η Δημόσια Περιουσία ξεπουλιούνται έναντι πινακίου φακής, µε καταστροφικές επιπτώσεις στην Κοινωνία, βάζοντας ταυτόχρονα φραγμό σε κάθε αναπτυξιακή πορεία της χώρας µας.
Οι δανειστές, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις απαιτούν την υποτίμηση, μέχρι ευτελισμού, της αξίας της εργασίας µας, της περιουσίας και κάθε παραγωγικής μονάδας της χώρας µας, προκειμένου να αυξηθούν τα υπερκέρδη τους.
Αυτή η μνημονιακή πολιτική είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους, το λαό και τη χώρα µας και πρέπει να ανατραπεί.
Ο αγώνας µας, ο αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας, που οδήγησε στην «πτώση» της προηγούμενης κυβέρνησης, θα είναι διαρκής και έντονος ενάντια σε κάθε εκδοχή μνημονιακής πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι της χώρας µας θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα µας για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών  μνημονιακών πολιτικών,  που ανεξάρτητα από το μονοκομματικό ή διακομματικό μανδύα διακυβέρνησης, καταστρέφουν τους εργαζόμενους, το λαό και τη χώρα.
Τα δικαιώµατα των εργαζομένων και της Κοινωνίας, η ζωή η δική µας και των παιδιών µας δεν μπορούν να γίνονται θυσία στα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Ο.Τ.Α. στις 10.30 Π.Μ.
ΚΑΡΟΛΟΥ 24-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ-ΑΘΗΝΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΑΘΗΝΑ-ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ - 11.00 Π.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου