Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Απασχόληση για 120.000 ανέργους σε έργα των δήμων

Σε προγράμματα αυτεπιστασίας με βάση τους καταλόγους του ΟΑΕΔ

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους δήμους, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απορρόφηση περίπου 120.000 ανέργων, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης.


Τόσο ο κ. Γιανίτσης όσο και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, έκαναν γνωστό ότι ως τα μέσα Ιανουαρίου 2012 θα έχουν ολοκληρωθεί οι κατάλογοι με τους ανέργους από τον ΟΑΕΔ, που θα συνταχθούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, από τους οποίους οι δήμοι που εκτελούν έργα αυτεπιστασίας με ίδιους πόρους, θα μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό.

Εκτός τούτου, από την 1η Φεβρουαρίου 2012 αναμένεται να τεθεί σε πλήρη ισχύ το πρόγραμμα για την αυτεπιστασία που θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 2 δισ. ευρώ για την προσεχή τριετία. Με βάση αυτό το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα απορροφηθούν περίπου 100.000 άνεργοι. Κάθε άνεργος, όπως έχει αποφασιστεί, θα μπορεί να κάνει 135 μεροκάματα το χρόνο σε μικρά τεχνικά έργα των δήμων, έτσι ώστε να συμπληρώνει, εκτός των άλλων, και το χρόνο συνταξιοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου