Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου συμβασιούχων ΔΑΕΜ Δήμου Αθηναίων

Δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου, όπως το λάβαμε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, παρά κάποιες επιφυλάξεις που έχουμε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΑΕΜ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Εμείς οι συμβασιούχοι της Επιχείρησης Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ) θα θέλαμε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων ενημερώσεως να ακουστούμε, μπροστά στην κατάφορη αδικία που εκδηλώνεται εις βάρος μας και ενωπίων του εφιάλτη της ανεργίας που ήδη αντιμετωπίζουμε.

Είμαστε οι συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου της Αθήνας και επανδρώνουμε νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Ληξιαρχείο, Δημοτολόγιο, Δημοτική αστυνομία, Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων, Ο.Α.Κ.Π, Κέντρο Αλλοδαπών, Διεύθυνση Ταμιακής, Διεύθυνση Αδειών Καταστημάτων, Διεύθυνση Προσωπικού, 1595 - Υπηρεσία γραμμή του Δημότη, κλπ.

Σε όλες αυτές της υπηρεσίες έχουμε πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική μηχανογράφηση τους χωρίς να έχουμε ούτε κατά διάννοια τις παροχές και τα επιδόματα των μονίμων συναδέλφων μας. Δουλεύοντας χωρίς δώρα, χωρίς άδειες πάντοτε όμως με το αίσθημα του καθήκοντος και των ευθυνών που έχει η θέση μας.

Η αναλγησία και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής του κ. Καμίνη μας έχει οδηγήσει στην ανεργία από την πρώτη Ιουλίου του έτους, αφού σύμφωνα με την επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου δεν θεωρούμαστε "απαραίτητοι" για την εύρυθμή λειτουργία του Δήμου, παρόλο που πολλές υπηρεσίες ήδη υπολειτουργούν η έχουν κλείσει και οι δημότες βρίσκουν μπροστά τους τεράστιες ουρές για να εξυπηρετηθούν.

Η δημοτική αρχή αρνείται να συναινέσει στην παραμονή μας στον δήμο εμφανίζοντας κάθε φορά αστείες δικαιολογίες παρότι πληρούμε αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ολα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που αριθμός "πρώην συναδέλφων" μας συνεχίζει να εργάζεται στον Δήμο "εθελοντικά" χωρίς φυσικά κάποια επίσημη εξήγηση από την δημοτική αρχή.

Στην ίδια κατάσταση με εμάς βρίσκονται και διοικητικοί υπάλληλοι από όλες τις διευθύνσεις του Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης και οι Γεωπόνοι της διεύθυνσης κηποτεχνίας και πρασίνου.

Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής είναι να "καθαρίσει" το πεδίο από συμβασιούχους παλαιάς κοπής όπως εμείς και να προχωρήσει στην πρόσληψη νέας γενιάς συμβασιούχων η καλύτερα μισθωτών σκλάβων.

Οδηγούμαστε στην οικονομική εξαθλίωση έχοντας πίσω μας τις οικογένειές μας να συντηρήσουμε και πλήθος υποχρεώσεων.

Διαμηνύουμε στον δήμαρχο και τους υμέτερους του οτι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αγώνα μας διεκδίκησης του αυτονόητου. Μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία για όλους!


ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΑΕΜ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου