Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αποκαταστάθηκε η διάθεση καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης - Κανονικά η αστυνόμευση - Παραδόθηκε το έργο

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα διάθεσης καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης από τη διαχειρίστρια εταιρεία του έργου (Park Mobile Hellas) και από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 επανήλθε η φυσιολογική αστυνόμευση στις ζώνες που εφαρμόζεται το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Είχε προηγηθεί η παράδοση του έργου από τη διαχειρίστρια εταιρεία στο Δήμο Αθηναίων (με αρκετά ερωτηματικά ως προς το κατά πόσο αυτό έγινε ολοκληρωμένα) όπως προβλεπόταν στην πενταετή σύμβαση με την εταιρία που έληξε πέρυσι τον Ιούλιο, και επιστράφηκε το ποσό της εγγυητικής επιστολής που είχε καταβάλει στο δήμο.

Οι διαδικασίες για την επιλογή νέου αναδόχου κινούνται με ρυθμούς χελώνας, και αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει ακόμη έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο της εννιάμηνης παράταση της σύμβασης με την εταιρεία Park Mobile Hellas που θεωρητικά τρέχει από τέλη Ιουλίου του 2011. Επίσης δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του νέου αναδόχου που θα κληθεί να αναλάβει τη διαχείριση της ελεγχόμενης στάθμευσης από τέλη Απριλίου 2012. Το μόνο που τρέχει είναι η προκήρυξη για τη μελέτη επέκτασης και τροποποίησης του Συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων.

Δυστυχώς η πληροφόρηση για το θέμα αυτό έρχεται με το σταγονόμετρο. Ένα άρθρο με διάφορες πληροφορίες για το θέμα δημοσιεύθηκε στο «Παρόν» της Κυριακής:

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχει σταματήσει η Δημοτική Αστυνομία να κόβει κλήσεις σε όσους παρκάρουν, λόγω του ότι δεν υπάρχουν πλέον κάρτες στάθμευσης για να προμηθευτούν οι οδηγοί. Για την ακρίβεια, η ανάδοχος εταιρεία, που πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν καθώς έχει ξεκινήσει διαδικασία για την επιλογή εταιρείας που θα διαχειρίζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, δεν έχει πλέον μετρητά για να προπληρώσει τις κάρτες. Αποτέλεσμα είναι να χάνει καθημερινά ο δήμος έσοδα της τάξεως των 14.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αναταραχή στην παράταξη Καμίνη, μετά και τις καταγγελίες Κακλαμάνη για σωρεία παρανομιών από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Τάσος Αβραντίνης, που ήταν αρμόδιος για τη διαχείριση του θέματος, αντικαταστάθηκε αιφνιδίως από τη συνάδελφό του Εύα Κοντοσταθάκου που τροποποίησε τον όρο της διασφάλισης του δήμου από την εταιρεία. Λύση που όμως είχε απορριφθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 26 Σεπτεμβρίου, καθώς απαιτεί δέσμευση κεφαλαίων. Το βέβαιο είναι ότι η νέα σύμβαση, που «μπάζει» από πολλές πλευρές, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Πηγή: Παρόν - στήλη «Δημοτικές Παρωδίες»

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου