Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: 1252

Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στη συνεδρίασή του την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, αφού αποτίμησε την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου που στόχο είχε την αποτροπή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου (Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο – Απολύσεις – Εφεδρεία κ.λ.π.) αλλά και την έκφραση της αγανάκτησης των εργαζομένων για την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, και με βάση τις πολιτικές εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν, αποφάσισε τα πιο κάτω:

1.       Να εκφράζει καθημερινά, αγωνιστικά και δυναμικά την αντίθεσή της στη νέα αντιλαϊκή συγκυβέρνηση που υπεβλήθη από την τρόικα και φέρνει νέα πιο σκληρά, βάρβαρα και επώδυνα μέτρα.

2.       Να συνεχιστούν οι πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις από όλους τους Συλλόγους-Μέλη και την Ομοσπονδία για την αποτροπή εφαρμογής των νέων μέτρων που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση.
·  Την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος.
·      Την κατάργηση των Οργανικών Θέσεων.
·      Τα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους.
· Τις απολύσεις των Συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
·      Τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες με πρώτη προτεραιότητα την καθαριότητα.

3.       Την πραγματοποίηση μαζικών αγωνιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων σε όλους τους Ο.Τ.Α. της χώρας στο πλαίσιο του 3ήμερου εορτασμού της εξέγερσης το Πολυτεχνείου (Καταλήψεις, Στάσεις Εργασίας, Συγκεντρώσεις, Εκδηλώσεις κ.λ.π.), ώστε να αποτελέσει νέα αφετηρία του διαρκή αγώνα μας για την ανατροπή της ακραίας βάρβαρης, νεοφιλελεύθερης πολιτικής της συγκυβέρνησης και της τρόικας.
Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση-πορεία του Πολυτεχνείου.
Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 3.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα).

4.       Εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για την προκήρυξη διάφορων-πολύμορφων δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων, ενάντια στον προϋπολογισμό που επιβάλει νέα μέτρα και οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την ανεργία.

5.       Την πρόταση στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.) αλλά και Ομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την προκήρυξη ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να παλέψουμε για την αποτροπή της ψήφισης-κύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που επιφέρει, υποθηκεύοντας τους εργαζόμενους και την πατρίδα μας σε ένα πολύχρονο, διαρκές πρόγραμμα λιτότητας και υποδούλωσης.

6.       Την πραγματοποίηση Περιφερειακών Συσκέψεων των εργαζομένων σε όλη τη χώρα για την ενημέρωση των εργαζομένων σε σχέση με τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, την ανασύνταξη των δυνάμεων του κλάδου με στόχο τη διεύρυνση του αγωνιστικού μετώπου όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων, αλλά και το συντονισμό και προετοιμασία τους, προκειμένου να αποτρέψουμε στη πράξη τα μέτρα που πρόσφατα ψήφισε η Κυβέρνηση.

7.       Την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων, συγκεντρώσεων στους χώρους δουλειάς, ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης των Δημοτών καθώς και συντονισμού με άλλους φορείς, με στόχο την συσπείρωση όλο και περισσότερων στο μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της αδιέξοδης ακραίας και βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που βιώνουμε.

Συνάδελφοι,

Η πρόσφατη πολυήμερη κινητοποίηση του κλάδου, αλλά και οι προηγούμενες, μας δείχνουν ένα και μοναδικό δρόμο διεξόδου. Το ΔΡΟΜΟ του ΑΓΩΝΑ με συντονισμό, οργάνωση, ενότητα, δυναμική, αλληλεγγύη και την καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ στις κινητοποιήσεις αλλά και στις αποφάσεις μας για αυτές.
Ο αγώνας μας για να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο πολυνόμος (Ν. 4024/2011), η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και η μη εφαρμογή της εφεδρείας είναι καθημερινός, διαρκής και Μαραθώνιος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος       Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος    Ιωάννης  Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου