Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σκοτεινή «Τεχνόπολις» - Μήνυση -8 μήνες μετά- για την τρύπα 478.000€

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το σκοτεινό παρελθόν του Δήμου Αθηναίων ξυπνά και πάλι μέσα από μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία η «Τεχνόπολις» χθες, οκτώ μήνες μετά τη διαπίστωση «τρύπας» 478.000 ευρώ σε έξι κυλικεία που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Βασικός εγκαλούμενος είναι ο έως το 2010 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Τεχνόπολις», Φώτης Ιγνατίου, ο οποίος, μάλιστα, επρόκειτο σήμερα να επανέλθει στην εταιρεία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Ιγνατίου είχε επανεκλεγεί στις περσινές εκλογές, αλλά ο επικεφαλής της παράταξής του Ν. Κακλαμάνης δεν τον είχε τοποθετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Τεχνόπολις», προτιμώντας τον (πρώτο σε σταυρούς!) Ηλία Ψινάκη. Σήμερα, όμως, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει προγραμματίσει να συζητήσει το αίτημα της παράταξης Κακλαμάνη να αντικατασταθεί ο κ. Ψινάκης από τον Φ. Ιγνατίου.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του δήμου, η μήνυση στρέφεται και κατά του πρώην διευθυντή του Τομέα Αξιοποίησης Κυλικείων με βάση την περαιτέρω έρευνα που ακολούθησε την έκθεση των ορκωτών λογιστών του περασμένου Απριλίου και ομόφωνη απόφαση της «Τεχνόπολις». Οπως αναφέραμε και στο σχετικό δημοσίευμα (28/04/2011 - «Τρύπα 478.000 σε 6 κυλικεία του Δ. Αθηναίων»), στο πόρισμα διαπιστώνονταν μεταξύ άλλων «αδιαφανείς διαδικασίες», «περιβάλλον διαχειριστικών παρεκτροπών» και ταμειακές μηχανές που ανοιγόκλειναν 500 φορές χωρίς να εκδίδονται αποδείξεις στα κυλικεία που διαχειρίζεται ο δημοτικός φορέας στο Γκάζι και άλλες περιοχές (Λόφος Λαμπράκη, κατασκηνώσεις Αγ. Ανδρέα, πλ. Κλαυθμώνος κ.λπ.).

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Ιγνατίου είχε από τότε μιλήσει για ψέματα «που έχουν κοντά πόδια» και «έμμεσο εκβιασμό» από τη νέα διοίκηση της «Τεχνόπολις».

Με χθεσινή του ανακοίνωση, ο εγκαλούμενος μιλά για «σκευωρία» και αποδίδει τη μήνυση σε «εμμονές και εμπάθειες από συγκεκριμένους συμβούλους», υποστηρίζοντας ότι «δεν περιέχει το παραμικρό στοιχείο». Ο Φ. Ιγνατίου αναρωτιέται επίσης γιατί το πόρισμα «με τις υποτιθέμενες απάτες» δεν είχε αποσταλεί στον εισαγγελέα από τον Απρίλιο. Τέλος, προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά «για τη συκοφάντηση του σημαντικού έργου της προηγούμενης τετραετίας, ώστε να αποδειχθεί η πλήρης αλήθειας και οι λασπολόγοι να λάβουν απάντηση».

Πάντως, όπως μας ενημερώνει με δική της ανακοίνωση η παράταξη Ανοιχτή Πόλη (ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Ιγνατίου έχει ήδη καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του μέλους της Παναγιώτη Σκούτα. Ο κ. Σκούτας είναι εκπρόσωπος της Α.Π. στο Δ.Σ. της «Τεχνόπολις» και μιλούσε για ατασθαλίες στην επιχείρηση από την εποχή που ο κ. Ιγνατίου ήταν στη διοίκηση.

Στη χθεσινή του δήλωση ο Π. Σκούτας μιλά για «υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους εργαζομένους» και αυτό αποδεικνύει ότι η συμμετοχή τους στον έλεγχο στη δημόσια διοίκηση «είναι επιβεβλημένη». Λέει ότι η μήνυση στρέφεται και κατά του οικονομικού διευθυντή «διότι προσπάθησε να ματαιώσει τη δίωξη των δύο άλλων εγκαλουμένων για τις πράξεις της υπεξαίρεσης» και ότι «τεκμηριώνεται με νέα στοιχεία», καθώς «καταγράφεται η μεθοδολογία της απόκρυψης εισπράξεων από τις ταμειακές μηχανές», «η διακίνηση παράνομων κουπονιών» και «η απόκρυψη τιμολογίων αγοράς και των αντίστοιχων εισπράξεων».

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (8/12/11), το θέμα του γενικότερου διαχειριστικού ελέγχου απασχόλησε και πάλι τη συνεδρίαση με αψιμαχίες ανάμεσα στον Ν. Κακλαμάνη και μέλη της παράταξης Καμίνη. Το συμβούλιο είχε αποφασίσει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα πεπραγμένα των προηγουμένων διοικήσεων εδώ και μήνες, αλλά αυτό δεν προχώρησε. Ο Γ. Καμίνης απέδωσε την καθυστέρηση στο υπουργείο Οικονομικών που θα παρείχε ελεγκτικό μηχανισμό και ζήτησε να δοθούν 70.000 ευρώ σε ανεξάρτητο φορέα για να προχωρήσει. 


Διαβάστε επίσης παλαιότερα ρεπορτάζ για τις ατασθαλίες στην «Τεχνόπολη»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου