Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Κόβουν» από σήμερα την πίστωση στον ΟΠΑΔ οι γιατροί - Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τις ιατρικές επισκέψεις οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου

Από την 1η Δεκεμβρίου, οι γιατροί όλης της χώρας προχωρούν σε επισχέσεις συμβάσεων με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), λόγω χρεών του Οργανισμού. Οι ανεξόφλητες οφειλές του ΟΠΑΔ προς τους γιατρούς ανέρχονται σε 350 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την επίσκεψη και θα υποβάλλουν στον ΟΠΑΔ την απόδειξη, προκειμένου να εισπράττουν το μέρος της δαπάνης που δικαιούνται. Σχετική απόφαση έχει πάρει το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του να συμπληρώνουν και να αποστείλουν δήλωση επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ. Ζητεί, επίσης, από τους γιατρούς να αναρτήσουν στα ιατρεία τους ανακοίνωση για την επίσχεση, προκειμένου να ενημερώνονται οι ασθενείς.

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως «σύμφωνα με την από 22/11/2011 απόφαση του ΠΙΣ, η σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα».

Οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στην Αθήνα υφίστανται την ταλαιπωρία από τον περασμένο Μάρτιο, καθώς οι γιατροί-μέλη του ΙΣΑ απέχουν από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών βάσει των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ.

Διαβάστε επίσης: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=329064

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου