Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για τη μισθοδοσία Ιανουαρίου 2012

Επειδή έχουν προκύψει πολλές απορίες σε σχέση με τη μισθοδοσία Ιανουαρίου ενημερώνουμε:

Ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ενιαίο μισθολόγιο, αφού δεν έχουν εκδοθεί για όλους τους υπαλλήλους οι διαπιστωτικές πράξεις κατάταξης στους νέους βαθμούς του ν.4024. Κατά συνέπεια η μισθοδοσία του Ιανουαρίου έγινε σύμφωνα με ότι ίσχυε. Συγκεκριμένα:

Ο βασικός μισθός είναι ο ίδιος με τους προηγούμενους μήνες, ανάλογα με την κατηγορία (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) και το μισθολογικό κλιμάκιο που ανήκε ο υπάλληλος. Καταβλήθηκε το επίδομα ειδικής απασχόλησης (το οποίο έχει πλέον καταργηθεί), δηλ.121,44€ € (μεικτά). Επίσης καταβλήθηκε και το κίνητρο απόδοσης (μειωμένο κατά 50% σύμφωνα με το ν.4002) το οποίο έχει επίσης καταργηθεί.

Δεν υπάρχουν αναδρομικές κρατήσεις για το έτος 2011 (2% υπέρ ανεργίας και 1% υπέρ ΤΠΔΥ, και το 50% μείωσης του κινήτρου απόδοσης από 1ης Ιουλίου) καθώς αυτές καταβλήθηκαν ισόποσα τους προηγούμενους 3 μήνες. Υπάρχουν κρατήσεις για τη συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν καταβλήθηκαν έξοδα κίνησης, τα τελευταία που πληρωθήκαμε τον προηγούμενο μήνα αφορούσαν το μήνα Οκτώβριο. Από 1ης Νοεμβρίου δεν υπάρχουν έξοδα κίνησης.

Το ενιαίο μισθολόγιο έχει ισχύ από 1η Νοεμβρίου 2011 και κατά συνέπεια τους επόμενους μήνες θα γίνουν αναδρομικά οι περικοπές (η διαφορά που προκύπτει) που αφορούν τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο που πληρωθήκαμε με το παλιό σύστημα.

Τέλος έχει ήδη ενσωματωθεί στη μισθοδοσία η κράτηση για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (το 2011 την καταβάλαμε εφάπαξ, 1% ή 2% ανάλογα το εισόδημα, δεν υπήρχε σχετική κράτηση στο μισθό).

Δείτε τις πραγματικές αποδοχές σας στο πρόγραμμα υπολογισμού μισθοδοσίας (δεν έχουμε κρατήσεις για το ΜΤΠΥ). Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα δεν δίνει πάντα σωστά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου