Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις Ρέππα: Με συνέντευξη η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Το ενδεχόμενο να πραγματοποιείται συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων άφησε ανοιχτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση. Αναφερόμενος στη διαδικασία της συνέντευξης μέσω ΑΣΕΠ που θα ακολουθήσουν όσοι υπάλληλοι κριθούν για θέσεις ευθύνης, σημείωσε ότι «αυτό πρέπει να γίνει, όχι μόνο για κάποιους οι οποίοι διεκδικούν μία θέση ευθύνης, αλλά για κάθε έναν ο οποίος υπηρετεί στο Δημόσιο».

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ή
επιπρόσθετες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» να απομακρυνθούν δημόσιοι υπάλληλοι μετά από αξιολόγηση σε αριθμό αντίστοιχο των καταργούμενων οργανικών θέσεων που θα προκύψουν.

Απομακρύνσεις
«Μπορεί κάποιος να πει ότι, όταν καταργείται η θέση, τότε μπορεί ίσος αριθμός υπαλλήλων να απομακρυνθεί από το Δημόσιο. Ναι, βεβαίως», επεσήμανε ο κ. Ρέππας, «αλλά όχι αυτός που κατέχει τη συγκεκριμένη στιγμή τη θέση. Θα πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία αξιολόγησης, ώστε να επιλέξεις αυτούς οι οποίοι κατ' ίσον αριθμό μπορεί να απομακρυνθούν».

Ο κ. Ρέππας προανήγγειλε επίσης σαρωτικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των οργανισμών.

Υπογράμμισε επίσης ότι ο κύκλος της εφεδρείας έχει «κλείσει» και ανακοίνωσε ότι μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου αποχώρησαν από το σύνολο των υπηρεσιών του Δημοσίου περίπου 15.000 υπάλληλοι. Σημείωσε, τέλος, ότι το 2011 αποχώρησαν περίπου 40.000 υπάλληλοι, εξέλιξη η οποία συμβάλλει στη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 150.000 εργαζομένους μέχρι το 2015, μέσω των συνταξιοδοτήσεων και του περιορισμού των προσλήψεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται με την αναλογία «1 προς 5».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου