Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου: «Να τεθεί τέλος στα φαινόμενα βίας στην ΑΣΟΕΕ, θα θρηνήσουμε θύματα»

Έκκληση προς την Πολιτεία και την πανεπιστημιακή κοινότητα απευθύνει με επιστολή του ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κ. Γάτσιος.

Ο κ. Γάτσιος εκφράζει την ανησυχία του για τα επεισόδια βίας αλλά και μικροεπεισοδίων που συμβαίνουν συχνά στον χώρο της πρώην ΑΣΟΕΕ. Αντίστοιχες επιστολές έχει στείλει για το θέμα των διακινητών ναρκωτικών ουσιών έξω από την περιοχή των Προπυλαίων και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνης.

Αφορμή για τις διαπιστώσεις αυτές των πρυτανικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου, έδωσαν τα φαινόμενα συμπλοκών και βίας μεταξύ φοιτητών του ιδρύματος, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012.

Οπως αναφέρει ο πρύτανης στην επιστολή του προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα τα επεισόδια αυτά που έλαβαν χώρα, «για πολλοστή φορά μεταξύ φοιτητών του Πανεπιστημίου μας, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή».

Ο κ. Γάτσιος με την επιστολή απευθύνει επείγουσα έκκληση προς όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου, προκειμένου- όπως τονίζει- να αναλάβει κάθε ένας την ευθύνη που του αναλογεί.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θεωρώντας ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες νουθέτησης και ευαισθητοποίησης προς την κατεύθυνση αποφυγής τέτοιου τύπου γεγονότων, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών για το συγκεκριμένο γεγονός, σύμφωνα με το νόμο».

Μάλιστα ο πρύτανης τονίζει ιδιαίτερα ότι: «Η πράξη μας αυτή είναι πράξη ευθύνης. Θέλουμε να τεθεί οριστικό τέλος στα φαινόμενα βίας, πριν θρηνήσουμε θύματα».

Συγχρόνως, ο πρύτανης αναφέρεται στο παραεμπόριο έξω από το Πανεπιστήμιο τονίζοντας
«Καθημερινά από πολύ νωρίς το πρωί το παρεμπόριο έξω από την ΑΣΟΕΕ και τους γύρω δρόμους ανθεί. Λαθρομετανάστες πουλάνε τσάντες, γυαλιά ηλίου και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Σε κάθε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας ξεσπούν επεισόδια και εντάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και τραυματισμούς. Ομως, η ουσία είναι μία και δεν αλλάζει. Οτι δηλαδή οι παράνομοι δεν εξαφανίζονται ποτέ από τα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας»
«Σημαντικό θέμα, αποτελεί η αναστροφή της τάσης υποβάθμισης του περιβάλλοντος το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου μας, χώρου. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ένας δακτύλιος παραεμπορίου έχει ως θηλιά περισφίξει το κεντρικό μας κτήριο. Διακινητές αυτού του παραεμπορίου είναι κατατρεγμένοι και εξαθλιωμένοι μετανάστες. Ανθρωποι που, λόγω της οικονομικής τους ανέχειας, έχουν γίνει θύματα, ποιος ξέρει ποιων κέντρων και ποιων κυκλωμάτων διακίνησης παράνομου εμπορίου».

Και καταλήγει: «Το Πανεπιστήμιο μας εισπράττει καθημερινά τα αποτελέσματα μιας ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Ως ΑΕΙ, επιθυμούμε την ασφάλεια και το σεβασμό του ιστορικού μας κτηρίου, καθώς και των μελών της κοινότητάς μας που καθημερινά εργάζονται σε αυτό.Το Πανεπιστήμιο μας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως κέντρο παραεμπορίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου