Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Συνέδριο Κ.Ε.Δ.Ε. στην Κομοτηνή - Πρόταση Κουκουλόπουλου για εφεδρεία στους δήμους! - Ομιλία Μπαλασόπουλου

Να αποτελέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μοχλό ανάπτυξης στην «αγωνιώδη προσπάθεια» που καταβάλλει η χώρα, κάλεσε τους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης κηρύσσοντας χθες στην Κομοτηνή την έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Γιαννίτσης υπογράμμισε ότι «σήμερα και για κάποιες εβδομάδες θα κριθούν οι κόποι γενεών και η όποια πρόοδος έχουμε κάνει ως κοινωνία τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες», ενώ συμπλήρωσε πως «η γενικότερη εθνική μας πορεία συμπλέκεται με την πορεία της Αυτοδιοίκησης και η μία καθορίζει την άλλη».

Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από την Αυτοδιοίκηση «να ανάγει τις κοινωνικές δράσεις σε ύψιστη προτεραιότητα», καλώντας τους εκπροσώπους της να προχωρήσουν σε τολμηρές προσεγγίσεις. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρόσφατες παρεμβάσεις του υπουργείου που αφορούν μεταξύ άλλων στις ρυθμίσεις για την εξυγίανση των ΟΤΑ προκειμένου να εξυπηρετήσουν αξιόπιστα το χρέος τους και στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο στις αρχές της εβδομάδας θα δοθεί στην ΚΕΔΕ για διαβούλευση, ενώ θα ακολουθήσουν πολιτικές διαβουλεύσεις με τα κόμματα, ώστε να κατατεθεί στη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης αναφέρθηκε στα οικονομικά αιτήματα των δήμων, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις δανειακές συμβάσεις, ενώ ζήτησε άμεση υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για την κατανομή των ΚΑΠ, ώστε προγραμματίσουν τις δράσεις τους.



Κουκουλόπουλος: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνει τη δική της εφεδρεία

Να γίνει με πρωτοβουλία των ίδιων των δημάρχων πρόγραμμα εφεδρείας μόνο για την Αυτοδιοίκηση πρότεινε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ταράζοντας τα νερά του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή.

«Πιστεύω ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει το κεντρικό κράτος. Ας προλάβουμε και για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος στην Αυτοδιοίκηση τη δουλειά του και για να κάνουμε ορθολογική κατανομή του προσωπικού, ώστε αυτοί οι εργαζόμενοι να μεταφερθούν εκεί που υπάρχουν ελλείψεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος, προκαλώντας αντιδράσεις στο ακροατήριο.

Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τους 14 δασολόγους που υπάρχουν στη Δράμα, όταν στο Καρπενήσι -όπως είπε- δεν υπάρχει κανένας, ενώ σε νομό της Πελοποννήσου υπάρχει μόλις ένας.
  • Όλο το ρεπορτάζ εδώ


Μπαλασόπουλος: Ο «Καλλικράτης» ήρθε για να ελέγξει την Τ.Α.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται καθημερινά σε γραφειοκρατικό μηχανισμό, απρόσωπο και απόμακρο από τον πολίτη. Ένα χρόνο από την εφαρμογή του τα προβλήματα στη λειτουργία των Ο.Τ.Α. πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται και οι πολίτες αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Διαπιστώνεται επί της ουσίας ότι η συγκεκριμένη Διοικητική Μεταρρύθμιση ήρθε με σκοπό το μεγαλύτερο έλεγχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κυρίαρχα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και να υπηρετήσει το μνημόνιο, το σύμφωνο σταθερότητας και την επιβολή της πιο ακραίας, βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πλήρη ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Θέμη Μπαλασόπουλου.

Σημειώνεται ότι η ομιλία δεν είναι πλήρης και ότι ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην «άμεση ανάγκη επανακαθορισμού των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας και αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του ένστολου προσωπικού στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων του».


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου