Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Σχέδιο ειδικού μισθολογίου για τους ένστολους - Στα 595 € μεικτά ο πρώτος μισθός!

Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο του νέου μισθολογίου για τους ένστολους στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό και το Πυροσβεστικό Σώμα, και οι ένοπλες δυνάμεις.

Ο μισθός του νεοδιοριζόμενου ένστολου ξεκινάει με 445€ μεικτά, που προσαυξάνεται κατά 150€ που είναι το επίδομα ειδικών συνθηκών-επικινδυνότητας. Δηλαδή ένας νεοδιοριζόμενος στο στρατό ξεκινά  με μισθό 595€ μεικτά, ενώ ένας δόκιμος αστυφύλακας δεν παίρνει το επίδομα ειδικών συνθηκών-επικινδυνότητας και ο πρώτος του μισθός είναι μόλις 445€ μεικτά! Για έναν ένστολο που φέρει το βαθμό του λοχία ή αντίστοιχο, το παραπάνω ποσό φτάνει τα 1040€ (μεικτά)! 

Εξακολουθεί να διατηρείται το επίδομα του χρόνου υπηρεσία το οποίο είναι 4% προσαύξηση στο μισθό ανά διετία. Παράλληλα διατηρούνται τα επιδόματα του ν. 4024 καθώς και κάποια ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν μειοψηφίες υπαλλήλων (π.χ. ΕΜΑΚ). Το επίδομα θέσης ευθύνης έχει προσαρμοστεί για τις ανάγκες των βαθμών που ισχύουν στα σώματα ασφαλείας.

Για τους αξιωματικούς η κατάσταση είναι καλύτερη, αφού ο κάθε βαθμός συνδέεται με αύξοντα συντελεστή με το βασικό μισθό, ενώ προβλέπεται και επίδομα θέσης ευθύνης που ξεκινά από 10€ για το λοχία ή τον ανθυπασπιστή (ή αντίστοιχους) και φτάνει τα 810€ για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Δείτε και κρίνετε μόνοι σας το σχέδιο του μισθολογίου εδώ:

Πηγή: http://dimastin.blogspot.com/2012/02/blog-post_8248.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου