Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για την επιστολή του «Σ.Δ.Α.Α.» στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τις αποσχιστικές τάσεις της ΔΑΚΕ

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012

Φίλοι συνάδελφοι,

Για μία ακόμη φορά βλέπουμε τη ΔΑΚΕ Δημοτικής Αστυνομίας να χρησιμοποιεί το ΣΔΑΑ για να προωθήσει τις κομματικές της σκοπιμότητες. Αυτό που δεν έχουμε ξαναδεί είναι το μένος της κατά της Ομοσπονδίας! Η ΔΑΚΕ σε μια εμφανή προσπάθεια να διαταράξει τις σχέσεις του συλλόγου με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στρέφεται προσωπικά κατά του προέδρου της, τον οποίο σε μια κρίση παραλογισμού κατηγορεί ότι προώθησε τα δικά της αιτήματα, όπως διατυπώνονται σε έγγραφό της που ανάγεται στις 9 Ιούνιου 2012(!) και βάλλει εναντίον του επειδή ακούει και μικρότερα σωματεία-μέλη. Αποκαλεί υποτιμητικά την Ομοσπονδία «Συνδικάτο», ξεχνώντας μάλλον ότι αντιπρόεδρος του «συνδικάτου» είναι ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ κ. Β. Πολυμερόπουλος!


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε αυτό που οφείλει ως δευτεροβάθμιο όργανο: προώθησε εκ νέου θέματα του κλάδου μας στη νέα ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών. Ποιο είναι το μεμπτό; Εξέφρασε απόψεις αντίθετες από το ΣΔΑΑ; Άκουσε και τις απόψεις άλλων σωματείων όπως αυτές των ΣΔΑ Θεσσαλονίκης και Πειραιά που επίσης είναι μέλη της και επιπροσθέτως την ενημερώνουν διαρκώς; Αντίθετα με το ΣΔΑΑ που είχε να ενημερώσει 7 μήνες! Μάλλον τους πείραξε η συνάντηση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα εκλεγμένα μέλη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. και όχι με το ίδιο το ΣΔΑΑ, αποκρύβοντας όμως ότι ο σύλλογος ουδέποτε ζήτησε συνάντηση με σκοπό την προώθηση αιτημάτων του κλάδου. Τους πείραξε για την πρωτοβουλία μας, γιατί με την κίνησή μας αναδείξαμε την αδράνειά τους και την καθυστέρηση αντίδρασής τους σε θέματα που τρέχουν. Εξάλλου την ίδια ημέρα με το έγγραφο που καταγγέλλουν εκδόθηκαν μετά από παρέμβαση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. και οι επιστολές για την κατάληψη οδοστρώματος και την παρέμβαση στο Υπ. Δικαιοσύνης, έγγραφα που η ΔΑΚΕ αποσιωπά πλήρως γιατί εκθέτουν την ολιγωρία της.

Ο σύλλογός μας κατά τη ΔΑΚΕ «χρησιμοποιείτε (sic) από την Ομοσπονδία μόνο για εισφορές, πορείες & συνέδρια». Εμάς συνάδελφοι ουδέποτε μας χρησιμοποίησε κανείς, αντίθετα είναι επιλογή μας να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και διαδικασίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ήταν τιμή μας που συμμετείχαμε μαζί με την Ομοσπονδία στο κοινό μέτωπο αντίστασης στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, έστω και αν ο αγώνας μας δεν απέδωσε. Με τη Ν.Δ. συμμέτοχη πλέον στην κυβέρνηση της υποταγής, η ΔΑΚΕ προτιμά να δικαιολογείται ότι συμμετείχε επειδή «χρησιμοποιήθηκε».

            Μιλώντας για θεσμούς συνάδελφοι, είναι καιρός να μάθετε κάποιες αλήθειες για το Σ.Δ.Α.Α. και το πώς λειτουργεί:
·           Κατά παράβαση του Καταστατικού του συλλόγου το Δεκέμβριο δεν έγινε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου! Η πρώτη φορά απ’ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον από το 2004! Ένα «συνδικαλιστικό» επίτευγμα της ΔΑΚΕ που έχει καταγραφεί στα πρακτικά και οφείλουμε να συγκρατήσουμε και στη μνήμη μας!
·           Για την έκδοση της ανακοίνωσης που υπογράφεται ως ΣΔΑΑ ούτε ρωτήθηκαν ούτε ενημερώθηκαν τα τρία εκλεγμένα μέλη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στο Δ.Σ. του συλλόγου, συνέπεια της πλήρους απαξίωσης των θεσμικών διαδικασιών. Πλειοψηφία είναι η ΔΑΚΕ, θα μπορούσε να πάρει θεσμικά όποια απόφαση ήθελε. Τουλάχιστον θα διορθώναμε τα ορθογραφικά τους λάθη που μας εκθέτουν, είμαστε και ανακριτικοί υπάλληλοι, αν μη τι άλλο!
·           Την 30η Νοεμβρίου «πάγωσε» το συμβόλαιο του ΣΔΑΑ με την ασφαλιστική εταιρεία. Έκριναν σκόπιμο να ενημερώσουν την Ε.Κ.Ε.Δ.Α. 40 ημέρες αργότερα, σε μια αδυναμία ανάληψης ευθύνης για ένα θέμα που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν & στο οποίο είχαμε διαφωνήσει εξαρχής.
·           Στις 10 Αυγούστου με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε να τεθεί ερώτημα περί της κατάληψης οδοστρώματος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Υπ. Εσωτερικών. Πέντε μήνες αργότερα αυτό το έγγραφο δεν έχει αποσταλεί. Στο ενδιάμεσο με εντολή της Διεύθυνσης βεβαιώθηκαν δεκάδες παραβάσεις. Μπροστά στην πλήρη απροθυμία του ΣΔΑΑ να εφαρμόσει τις ειλλημένες αποφάσεις, και με μόνο γνώμονα την προστασία των συναδέλφων, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α υπέβαλε τις αντιρρήσεις της στην ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 3 Ιανουαρίου, η δε ΠΟΕ-ΟΤΑ προώθησε σχετικό ερώτημα στο Υπ. Εσωτερικών στις 17 Ιανουαρίου. Το ΣΔΑΑ ακόμη το επεξεργάζεται…
·           Το ΣΔΑΑ έχει μόνιμα απαλλαγμένο από τις υπηρεσίες μέλος της ΔΑΚΕ που δεν ανήκει στο προεδρείο! Σίγουρα άλλη μια «συνδικαλιστική» καινοτομία της ΔΑΚΕ! Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν θα ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση ενός συνδικαλισμού που δυστυχώς μάλλον δεν έχει περάσει «ανεπιστρεπτή» (sic), και θα προβεί σε άμεση καταγγελία στο διευθυντή και όπου αλλού χρειαστεί.
·           Ο αντιπρόεδρος του ΣΔΑΑ προς τιμή του επέλεξε να μην κάνει χρήση της απαλλαγής και να δουλεύει ως εξωτερικός υπάλληλος. Επειδή όμως απ’ ότι φαίνεται το ΣΔΑΑ έχει πολλή δουλειά και ο πρόεδρος και ο γραμματέας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, καλούμε τον αντιπρόεδρο ή να αναλάβει τα καθήκοντά του, ή να παραιτηθεί. Ταμίας σε ρόλο αντιπροέδρου δεν νοείται.

Συνάδελφοι, ως μέλη του ΣΔΑΑ και πολύ περισσότερο ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι, αυτή η ανακοίνωση που εκδόθηκε ως «Σ.Δ.Α.Α.» δεν μας εκφράζει. Κανείς δεν αμφισβήτησε την εκλογική δύναμη του ΣΔΑΑ και τη δυνατότητα που έχει να καθορίσει τις εξελίξεις. Αντί όμως να γίνει μπροστάρης σε μια κοινή πορεία για το καλό του κλάδου μέσω της ΠΟΕ-ΟΤΑ που είναι ο θεσμικός εκπρόσωπος όλων, ακολουθεί κατ’ επιλογήν της ΔΑΚΕ το δικό του εσωστρεφή δρόμο με απαξιωτική συμπεριφορά προς όλους τους άλλους.

Όσο για τη συνεισφορά της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα ζητήματα του κλάδου, ας μας ενημερώσετε κύριοι της ΔΑΚΕ για τις δικές σας ενέργειες! Η αλήθεια είναι ότι από τα 13 μέλη του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, τα 7 συμμετέχουν στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δύο εκ των οποίων και στην Εκτελεστική Επιτροπή. Πότε έκαναν αυτοί την οποιαδήποτε παρέμβαση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη δημοτική αστυνομία; Η απάντηση είναι ΠΟΤΕ!!! Αντί να καταγγείλετε την αδιαφορία των δικών σας ανθρώπων και να διορθώσετε τα του οίκου σας, προτιμάτε να συκοφαντείτε προσωπικά τον πρόεδρο ότι μόλις τώρα ενδιαφέρθηκε για τη δημοτική αστυνομία! Δυστυχώς για σας, με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ μπορεί κάποιος να μετρήσει 20 τουλάχιστον έγγραφα προς το Υπ. Εσωτερικών την τελευταία διετία! Αλλά σκοπός σας ήταν πάντα να κρατάτε τους συναδέλφους στο σκοτάδι, ώστε να τους χειραγωγείτε. Γι' αυτό άλλωστε έχετε καταστήσει άχρηστη και την ιστοσελίδα του ΣΔΑΑ που πληρώνουν τα μέλη με τη συνδρομή τους!

Γιατί κύριοι της ΔΑΚΕ δεν ενημερώνετε τους συναδέλφους ότι σε συνάντηση του Δ.Σ. με τον πρώην δήμαρχο, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο διευθυντής του Γραφείου του κ. Σ. Καρατζάς σας παρότρυναν να φτιάξετε δική σας Ομοσπονδία Δημοτικών Αστυνομικών; Γιατί βέβαια ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι μια τέτοια ενέργεια δεν συμβάλλει στο συμφέρον του συνόλου, αλλά προσβλέπει στα κομματικά συμφέροντα της παράταξής σας και στις προσωπικές σας φιλοδοξίες. Γι’ αυτό προσπαθείτε να το περάσετε διαφορετικά, συκοφαντώντας την Ομοσπονδία και πολώνοντας τις σχέσεις μας.

Συνάδελφοι, όπως αντιλαμβάνεστε η ΔΑΚΕ χειρίζεται το ΣΔΑΑ ως τσιφλίκι της. Αν αυτός ο «συνδικαλισμός» δεν σας εκφράζει, ανατρέψτε τον. Η ΕΚΕΔΑ προτείνει ως ημερομηνία διεξαγωγής της θεσμικής Γενικής Συνέλευσης την 8η ή 9η Φλεβάρη, πριν ξεκινήσουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια του Δήμου και έχοντας μπροστά μας επαρκή χρονικό ορίζοντα για τις εκλογές των αντιπροσώπων μας στην Ομοσπονδία. Κάθε διαφορετική απόφαση του προεδρείου εκθέτει πρώτα τους ίδιους.

Τα εκλεγμένα μέλη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.