Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον προγραμματισμό δράσης του κλάδου και τον τρόπο αντίδρασης στην ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 169

Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα τελευταία βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας που εξαθλιώνουν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία φαίνεται ότι άναψαν το πράσινο φως στους «υπηρέτες-εκφραστές» των εργολαβικών-επιχειρηματικών συμφερόντων για την εκχώρηση της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε Ιδιώτες (μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.)


Σε συνδυασμό με την απαίτηση της τρόικας για την περικοπή 500 εκατ. από τους Κ.Α.Π. των Ο.Τ.Α., την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και τον περιορισμό ακόμα και των προσλήψεων προσωπικού Ορισμένου Χρόνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και την εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες αλλά και την άμεση απόλυση 4.500 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δείχνει ότι οι εκφραστές της ακραίας, βάρβαρης και νεοφιλελεύθερης πολιτικής δεν έχουν τελειωμό.

Πρώτοι εφαρμοστές αυτής της πολιτικής είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) που συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 για την υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) (κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.).

Πρωτοβουλία που είναι συνέχεια της προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και Αποκεντρωμένης Διοίκησης που με τη συνεχή και καθημερινή παρέμβασή μας καταφέραμε να αποτρέψουμε.

Συνάδελφοι,

Η εφαρμογή του ΠΕ.Σ.Δ.Α. μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. και η κατασκευή τεσσάρων (4) φαραωνικού τύπου εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων, είναι η πρώτη οργανωμένη απόφαση για την εκχώρηση της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε Ιδιώτες.

Έχουμε υποχρέωση να τους αποτρέψουμε με κάθε μέσο και τρόπο γι’ αυτό τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 είμαστε ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στις 12.00 το μεσημέρι που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 – Παπάγος) απέναντι από το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ. Την ίδια ημέρα προκηρύσσουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου για τους εργαζόμενους του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. προκειμένου και με τη μαζική συμμετοχή τους να αποτρέψουμε την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης των Απορριμμάτων και τις επερχόμενες απολύσεις.

Την ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Συλλόγους, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση, συντονισμός, ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων καθώς και λήψη αποφάσεων για τις διαθέσεις του κλάδου προκειμένου να αποκρούσουμε μια πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, εκχώρησης βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τη μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 από τις 12.00  το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου, καθώς και την συμμετοχή στις 1.00 το μεσημέρι στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17-Αθήνα) και στη συνέχεια στην πορεία στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Καλούμε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. να προχωρήσουν συντονισμένα και οργανωμένα σε κοινό προγραμματισμό και δράση ώστε μαζικά και ενωτικά να εμποδίσουμε την επερχόμενη εξαθλίωση των εργαζομένων στο ΔΗΜΟΣΙΟ και ΙΔΙΩΤΙΚΟ Τομέα.

Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των νέων πολύμορφων αγώνων για την αποτροπή με κάθε τρόπο της πολιτικής που διαλύει την κοινωνία, οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική κατάρρευση, χιλιάδες εργαζόμενους σε απόλυση και στην ιδιωτικοποίηση βασικών αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ…
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος    Ο Αναπλ Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος    Ιωάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου