Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Δ.Α.Α. λόγω μη απαρτίας - Σχολιασμός

Αναβλήθηκε η σημερινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας επειδή δεν συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός μελών που ορίζει το καταστατικό, δηλαδή το 1/3 των εγγεγραμμένων μελών.

Στην τελευταία καταμέτρηση υπογραφών που έκανα ο ίδιος μία ώρα μετά την αναγγελθείσα ώρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης είχαν υπογράψει μόλις 255 άτομα. Η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης για την επόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, για τη διεξαγωγή της οποίας απαιτείται η συμμετοχή του 1/4 των εγγεγραμμένων μελών, χοντρικά 230 άτομα.

Τη σημερινή εξέλιξη προσωπικά την περίμενα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το προεδρείο μάς κάλεσε σε μια γενική συνέλευση χωρίς ημερήσια διάταξη και αγνόησε εντελώς και την απόφαση του σώματος για σύγκληση θεσμικής γενικής συνέλευσης. Σε αυτό το σημείο συμφωνώ απόλυτα με τον Πέτρο Β. που αποχώρησε καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Επίσης το γεγονός της διεξαγωγής των επιμορφωτικών σεμιναρίων του Δήμου στα οποία συμμετέχει μεγάλος αριθμός συναδέλφων στάθηκε αποτρεπτικό για κάποιους από αυτούς, γεγονός που είχε επισημάνει η Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

Στη χθεσινή συνάντηση του Σ.Δ.Α.Α. με το νέο αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας κ. Γ. Αναγνωστόπουλο η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έθεσε το θέμα της παρεμπόδισης συμμετοχής συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση από προϊσταμένους που βαφτίζουν «προσωπικό ασφαλείας» τους μισούς υπαλλήλων γραφείων και μερίδα των εξωτερικών υπαλλήλων, ενώ το προσωπικό ασφαλείας ορίζεται σύμφωνα με το νόμο 1264, και όχι με προφορική εντολή προϊσταμένου και αφορά απεργιακές κινητοποιήσεις και όχι γενικές συνελεύσεις. Η απάντηση του αντιδημάρχου ήταν σαφής και ξεκάθαρη: ανειλημμένες υποχρεώσεις της υπηρεσίας θα καλυφθούν από δημοτικούς αστυνομικούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο. Ο πρόεδρος του Σ.Δ.Α.Α. δεν έδειξε ιδιαίτερη σημασία στην τοποθέτησή μας, θεωρώντας ίσως ως δεδομένο ότι δεν παρεμποδίζεται κανένας. Δυστυχώς η πάγια πρακτική μερίδας προϊσταμένων επαναλήφθηκε και σήμερα. Καλούμε ως παράταξη τον πρόεδρο να προβεί σε ενέργειες για το θέμα, ενώ σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ενδεχομένως να κάνουμε και επίσημη καταγγελία.

Να συμπληρώσω μόνο ότι ακολούθησε ενημέρωση από τον πρόεδρο για τρέχοντα θέματα, αλλά στη δευτερολογία του υπέπεσε σε ατόπημα: Ξεκίνησε λεκτική επίθεση κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα όρια της συκοφάντησης, παρουσία εκπροσώπου της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας στον οποίο δεν δόθηκε ο λόγος και η δυνατότητα να απαντήσει! Αυτό ήταν μεγάλο λάθος κατά τη γνώμη μου, αλλά πιθανόν ο πρόεδρος να πάρει τα εύσημα από την παράταξή του γι' αυτό.

Επίσης ως Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έχουμε μια σοβαρή ένσταση έναντι της τοποθέτησης του προέδρου για τις κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου και την κατάληψη στην υπηρεσία, που σύμφωνα με τον πρόεδρο έγιναν ενάντια στη δημοτική αρχή για το θέμα των υπερωριών. Θυμίζουμε στον πρόεδρο ότι οι κινητοποιήσεις έγιναν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και κατά του νέου μισθολόγιου-φτωχολόγιου, και έληξαν άμα την ψήφισή του. Μπορεί να έχει διαφοροποιηθεί η ΔΑΚΕ σε σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης τώρα που η Νέα Δημοκρατία είναι και επίσημα συμμέτοχη στην πολιτική αυτή, αυτό όμως δεν δίνει δικαίωμα στον πρόεδρο να παραποιεί τα γεγονότα και να αλλοτριώνει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων. Ότι και να λέει ο πρόεδρος, η συντριπτική πλειοψηφία συμμετείχε γιατί γνώριζε ότι το μισθολόγιο δεν έπρεπε να περάσει, και όχι για το κονδύλι της υπερωριακής απασχόλησης. Νομίζω ότι η παρέμβαση του μέλους μας Δημήτρη Γκούβα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. μοίρασε ένα ενημερωτικό σημείωμα με τις πάγιες θέσεις της και το πλαίσιο διεκδικήσεων ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για μια θεσμική γενική συνέλευση. Θα γίνει σχετική ανάρτηση με τις θέσεις μας από κάποιον από μας αργότερα.

Κόκιος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου