Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Να παταχθεί το παρεμπόριο ζήτησε η Διαμαντοπούλου

Η  Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, συμμετείχε σήμερα στη συνάντηση της Διεύθυνσης Ελέγχων Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Πρόκειται για τη Διεύθυνση που διενεργεί ελέγχους, τόσο βάσει της Αγορανομικής Νομοθεσίας, όσο και βάσει του ειδικού νομοθετικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων είναι και οι έλεγχοι για το παραεμπόριο.

Στη συνάντηση η Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τους ελεγκτές για την πορεία των ελέγχων που στόχο έχουν την προστασία του καταναλωτή και του επιχειρηματία, καθώς και για τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν επιφέρει οι καθημερινοί έλεγχοι στην πάταξη του παραεμπορίου. Το σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου μετά τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης εφαρμόζεται διευκολύνοντας τον ελεγκτικό μηχανισμό και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα όλων των αρμόδιων φορέων  για την πάταξη  του παραεμπορίου.

Η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκατό ημερών σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία πολλών Δήμων της Αττικής διενήργησε 49 επιχειρήσεις ελέγχων σε εστίες παραεμπορίου και προχώρησε σε 40 επιτόπιες καταστροφές εκατοντάδων προϊόντων παράνομης διακίνησης, απομίμησης και αμφιβόλου ποιότητος.   

Την τελευταία εβδομάδα εντάθηκαν οι έλεγχοι για το παραεμπόριο και πραγματοποιήθηκαν 19 επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να γίνουν κατασχέσεις στους Δήμους Αθηναίων, Αμαρουσίου, Αγ. Δημητρίου και Ηρακλείου Αττικής.

Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου