Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κόντρα Γιαννίτση με ΠΟΕ-ΟΤΑ για το εκλογικό επίδομα - Τροπολογία έχει ζητήσει ο Υπουργός Εσωτερικών

Την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση προκάλεσε απόφαση της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με την οποία καλούνται οι υπάλληλοι των δήμων να απέχουν από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκλογών (έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια ή μεταδημότευσης, μεταφορά σάκων με ψηφοδέλτια, καλπών, προετοιμασία εκλογικών κέντρων κ.λπ.), στην περίπτωση κατά την οποία δεν τους καταβληθεί εκλογικό επίδομα.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνεται ότι με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στις 8 Μαρτίου 2012, ο υπουργός Εσωτερικών κ.Τάσος Γιαννίτσης έχει ζητήσει τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους εκλογικού επιδόματος και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.

«Σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α)», επισημαίνεται στην ανακοίνωση «πήρε απόφαση αποχής των εργαζομένων των Ο.Τ.Α Α' Βαθμού από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν».

«Είναι αξιοπρόσεκτο», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «ότι εργαζόμενοι που γνωρίζουν ήδη τις προθέσεις του Υπουργείου, σε μια τόσο δύσκολη για όλους περίοδο, προβαίνουν σε απειλητικές προειδοποιήσεις χωρίς αντικείμενο».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκτός από την απόφαση για αποχή από την εκλογική διαδικασία, απέστειλε και εξώδικο στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, με το οποίο τους προειδοποιεί για κινητοποιήσεις.

«Σε περίπτωση συνέχισης της άρνησής σας», τονίζεται, «για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για την καταβολή της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 21 Μαρτίου 2012 θα αποφασίσει την κλιμάκωση και με άλλους τρόπους της κινητοποίησης».

Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=449554



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΤΑ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2012


Με επιστολή προς τo Υπουργείο Οικονομικών, στις 8 Μαρτίου 2012, ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Τάσος Γιαννίτσης έχει ζητήσει τροπολογία ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους εκλογικού επιδόματος και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.

Σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α) ανακοίνωσε «την απόφαση αποχής των εργαζομένων των Ο.Τ.Α Α΄ Βαθμού από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν.»

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι εργαζόμενοι που γνωρίζουν ήδη τις προθέσεις του Υπουργείου, σε μια τόσο δύσκολη για όλους περίοδο, προβαίνουν σε απειλητικές προειδοποιήσεις χωρίς αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου