Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τρίτη αναβολή και αλλαγή του χώρου συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αλλάζει ο χώρος συνεδρίασης της Ενωσης Διαβαθμιδικού Συνδέσμου του Νομού Αττικής, ύστερα από την τρίτη αναβολή της συνεδρίασης από εργαζόμενους και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών από το Γραμματικό και την Κερατέα που αντιτίθενται στη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατέλαβαν το πρωί της Τρίτης το κτίριο του υπουργείου Μεταφορών για να αποτρέψουν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής
Για «αποφυγή τυχόν επεισοδίων» αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ «διότι αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής μετά την τρίτη αναβολή της συνεδρίασης του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής.

Οπως σημειώνεται, θα αλλάξει πλέον και ο χώρος συνεδρίασης, αφού στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Υποδομών - στο οποίο έχει αποπειραθεί να πραγματοποιήσει τις συνεδριάσεις του ο ΕΔΣΝΑ - συγκεντρώνονται κάθε φορά εργαζόμενοι των ΟΤΑ, συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών από το Γραμματικό και την Κερατέα.

«Θλίβομαι από το γεγονός ότι μια μικρή μειοψηφία εκπροσώπων συντεχνιακών συμφερόντων, που επιδιώκουν να πετάξουν 250 εκατ. από το ΕΣΠΑ, εμποδίζουν τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών της Πολιτείας. Το ότι φτάσαμε ως χώρα στην κατάσταση που είμαστε δεν είναι τυχαίο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.

Με κοινή ανακοίνωση τους, εξάλλου, τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος καταδικάζουν τη «βίαιη» αναβολή της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο υπουργείων, «σήμερα, οργανωμένες ομάδες (εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ) κατάφεραν να επιβάλλουν τη βίαιη αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ του Συνδέσμου, που αφορούσε την υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική», κάτι που συμβαίνει για τρίτη συνεδρίαση και που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο παρεμποδίζεται να πάρει αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση είχε συγκληθεί προκειμένου να αποφασιστεί η υλοποίηση του υφιστάμενου Περιφερειακού Σχεδιασμού Αττικής για τα απορρίμματα, με εξειδίκευση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας (Φυλή, Α. Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα) με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), «που θα δημιουργήσει στη χώρα ένα σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης ενός τεράστιου προβλήματος».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη της και πολύ περισσότερο στα χέρια οργανωμένων ομάδων με άδηλες επιδιώξεις», ενώ επισημαίνεται ότι τα δύο υπουργεία «καταδικάζουν παρόμοιες ενέργειες που είναι καταφανώς αντίθετες στο δημόσιο συμφέρον» και δηλώνουν πως «θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, στο πλαίσιο της νομιμότητας, ώστε τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 
Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωση της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. για την αναβολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου