Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Καταδρομικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

 Σε ακόμη 3Ο συλλήψεις έχει προχωρήσει από το πρωί η ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας που συνεχίζει την επιχείρηση - σκούπα για τον εντοπισμό και σύλληψη λαθρομεταναστών καθώς και παράνομων μικροπωλητών.

Καταδρομικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στο κέντρο - 30 νέες συλλήψεις

Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι το πρώτο βήμα έχει ξεκινήσει ήδη.

«Η προσπάθεια που γίνεται για την ελάφρυνση του κέντρου της Αθήνας, για την αποκατάσταση της τάξης, για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, είναι μία ολοκληρωμένη επιχείρηση.

»Το πρώτο βήμα έχει ξεκινήσει ήδη, και περιλαμβάνει δύο δράσεις.

»Η πρώτη δράση στοχεύει στο παρεμπόριο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πλέον η υπόθεση που έχει σχέση με το παρεμπόριο στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και της Νομικής Σχολής, δεν θα εμφανιστεί ξανά. Πρέπει να προστατεύσουμε και τους καταστηματάρχες οι οποίοι δοκιμάζονται από την κρίση. Πρέπει να διαφυλάξουμε τα δημόσια έσοδα, τους φόρους που καταβάλλουν οι επίσημοι και νόμιμοι έμποροι, για να μην κόβουμε περαιτέρω συντάξεις, μισθούς και εισοδήματα, και από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι είναι όργανα κάποιων δικτύων εγκληματικών, να γυρίσουν στις πατρίδες τους.
Καταδρομικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στο κέντρο - 30 νέες συλλήψεις

»Η δεύτερη δράση περιλαμβάνει την εκκαθάριση όλων των χώρων οι οποίοι είναι κατειλημμένοι ή παράνομα νοικιασμένοι από αλλοδαπούς οι οποίοι διαμένουν παρανόμως στη χώρα και στους χώρους αυτούς. Δεν είναι δυνατόν σε ένα διαμέρισμα 50 έως 100 τμ. να ζουν 20 και 30 άνθρωποι μέσα σε συνθήκες άθλιες που προσβάλλουν την ηθική μας, προσβάλλουν τον ανθρωπισμό μας, που προσβάλλουν τη δημόσια υγεία. Όλοι αυτοί οι χώροι, έχουν καταγραφεί και όλοι αυτοί οι χώροι θα αδειάσουν, διότι στις πολυκατοικίες αυτές ζουν Έλληνες και νόμιμοι αλλοδαποί, άνθρωποι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά και δημιουργούν τεράστια θέματα κοινωνικής ειρήνης και κυρίως δημόσιας υγείας».
Καταδρομικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στο κέντρο - 30 νέες συλλήψεις
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, σημείωσε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά όλη τη χώρα, ενώ κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες να αφήσουν τον τοπικισμό και για να δοθούν κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες ώστε η δημιουργία των κέντρων να είναι ευεργετική.
Εκτός από τους παράνομους μετανάστες, στο «στόχαστρο» των Αρχών τίθενται το παραεμπόριο, η διακίνηση ναρκωτικών καθώς και οι παράνομοι οίκοι ανοχής.
Είναι μια πρώτη κίνηση, προκειμένου η Πολιτεία να δείξει τη βούλησή της να «κλείσει οριστικά τις πληγές της Αθήνας», επιβεβαίωσε στο «Εθνος» ανώτατο στέλεχος του υπουργείου.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου που εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τη συνάντηση που είχε και με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Τότε, οι συγκεκριμένες δράσεις δεν είχαν προσδιοριστεί. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι το πρώτο βήμα.
Οι «καταδρομικές» της ΕΛ.ΑΣ. στα στέκια της παρανομίας θα γίνονται πρωί και απόγευμα, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίεςΣύμφωνα με πληροφορίες, η δράση της Αστυνομίας θα είναι στοχευμένη και θα βασίζεται εν μέρει και στη μελέτη που έχει εκπονήσει πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής.

Στο μικροσκόπιο 140 κτίρια
Πρώτο «σταθμό» θα αποτελέσουν τα περίπου 140 κτίρια που από τις αυτοψίες των ειδικών διαπιστώθηκε ότι αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» για τους Αθηναίους. Τα περισσότερα βρίσκονται στην περιοχή της Ομόνοιας και συγκεκριμένα στις οδούς Μενάνδρου, Σατωβριάνδου, Κουμουνδούρου, Γερανίου, Ζήνωνος, Σωκράτους, Χίου, Ψαρών, Ξούθου, Σοφοκλέους, Λεωνιδίου, Θερμοπυλών, Ιάσονος, Ακομινάτου, Κεραμικού και στην οδό Γιατράκου στο Μεταξουργείο.
Πρόκειται για 140 σημεία προσωρινής στέγασης αλλοδαπών που αποτελούν χώρους καθημερινής εκμετάλλευσης αναρίθμητων οικονομικών μεταναστών οι οποίοι με χαμηλό αντίτιμο εξαγοράζουν εξαθλιωμένες συνθήκες «φιλοξενίας». Ο πέλεκυς αναμένεται να πέσει βαρύς και για όσους ιδιοκτήτες νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους σε δεκάδες μετανάστες με το «κεφάλι».
Καταδρομικές επιχειρήσεις
Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν και στους περίπου 300 εγκαταλελειμμένους χώρους -σπίτια και οικόπεδα- στα οποία έχουν βρει καταφύγιο τόσο οικονομικοί μετανάστες όσο και μέλη παράνομων κυκλωμάτων. Εκεί αναμένεται να εντοπιστούν έμποροι και χρήστες ναρκωτικών.
Για το παραεμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών τα «στέκια» είναι γνωστά σε όλους: δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, στενά κάτω από την Αθηνάς, περιοχές γύρω από τους σταθμούς του μετρό στο Πανεπιστήμιο και αλλού. Στο επίκεντρο των αστυνομικών επιχειρήσεων θα βρεθούν και οι παράνομοι οίκοι ανοχής στις οδούς Εξηκίου, Κολωνού, Κεραμεικού, Λεωνίδου, Ιάσονος και Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι «καταδρομικές» της ΕΛΑΣ θα γίνονται πρωί και απόγευμα, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες. Για τους συλληφθέντες δεν έχει βρεθεί κάποια ειδική «φόρμουλα» κράτησης - θα οδηγηθούν κι αυτοί στα κρατητήρια, όπου και όσο χωράνε.
Καρατζαφέρης: Η λύση είναι απέλαση
Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρει: «Είναι πλέον ντροπή σε κάθε εκλογές να έχουμε "σκούπα" λαθρομετανάστες μέχρι που θα κλείσουν οι κάλπες, και πάλι να επιστρέφουν στα ίδια γκέτο στην Αθήνα. Η λύση είναι μία: Απέλαση. Οσο και να παίζουν, την επόμενη μέρα των εκλογών, ο νέος συσχετισμός δυνάμεων θα επιβάλλει την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από όλη την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου