Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Προκήρυξη απεργίας για την 1η Μαΐου και αποχή από κάθε εκλογική απασχόληση

Θεσσαλονίκη , 27 Απριλίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 720

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1η ΜΑΗ 2012 – 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


       Με απόφαση του 41ου Τακτικού Συνεδρίου της και μετά το  απαράδεκτο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ότι η Πρωτομαγιά θα είναι εργάσιμη ημέρα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την ΤΡΙΤΗ 1Η  ΜΑΗ 2012  και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η Γ.Σ.Ε.Ε., τα  Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά  Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ολόκληρη την Ελλάδα.

     
Η 1η ΜΑΗ 2012 βρίσκει όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, αντιμέτωπους με μία λαίλαπα μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας με στόχο θεμελιώδη οικονομικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.  Η «επίθεση» στα δικαιώματα των μισθωτών και των συνταξιούχων προμηνύεται μετά τις εκλογές της 6ης ΜΑΪΟΥ 2012 ακόμη πιο σφοδρή, με μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά να τίθενται εκ νέου στο στόχαστρο αυτών που εδώ και δυόμιση χρόνια εφαρμόζουν την ακραία νεοφιλελεύθερη και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου.

    Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να μάχονται προκειμένου να ανατρέψουν τη «βάρβαρη» αυτή πολιτική, που οδηγεί στην οικονομική εξόντωση των Ελλήνων, στη φτώχια, την ανεργία και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
  Την 1η ΜΑΗ 2012 ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζομένους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και στέλνουν μήνυμα ενότητας και αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την επιβίωσή τους.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 41Ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου