Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ: Ηλεκτρονική βάση παρακολούθησης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ

Αθήνα, 2 Απριλίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 12711

Θέμα: Ηλεκτρονική βάση παρακολούθησης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ.
Σχετ: Τα υπ’αριθ. 45306/27.10.2011 και 32454/11.7.2011 έγγραφά μας.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος «Καλλικράτης», το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει την καταγραφή και την παρακολούθηση της διαχείρισης του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των Ο.Τ.Α., μέσω πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο αποτυπώνονται τα στοιχεία των ακινήτων και οι μεταβολές που θα επέρχονται.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα εξής βήματα:
  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος.
  • Ορισμός από τους περισσότερους Ο.Τ.Α. υπευθύνων για τη διαχείρισή του.
  • Πραγματοποίηση ημερίδων ενημέρωσης των εμπλεκομένων υπαλλήλων, παροχή οδηγιών στους συμμετέχοντες και κωδικών πρόσβασης στο σύστημα.
  • Ενεργοποίηση πληροφοριακού συστήματος.
Επισημαίνεται ότι για τους Ο.Τ.Α. που αναγράφονται στους συνημμένους πίνακες υφίστανται ακόμη εκκρεμότητες ως προς, είτε τον ορισμό των υπευθύνων είτε τη διασύνδεσή τους με το πληροφοριακό σύστημα. Πρέπει γι’αυτό να επισπεύσουν τις σχετικές διαδικασίες για την εισαγωγή στο πληροφοριακό σύστημα και την επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν. Περαιτέρω, ανάλογα με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της ακίνητης περιουσίας, σε κάθε Ο.Τ.Α. πρέπει να συγκροτηθεί ομάδα υπαλλήλων, στην οποία θα συμμετέχει νομικός σύμβουλος του οικείου Ο.Τ.Α., υπάλληλοι της οικονομικής και τεχνικής υπηρεσίας, καθώς επίσης υπάλληλοι με γνώση πληροφορικής, προκειμένου να αναλάβουν την, κατά προτεραιότητα, ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος, ώστε μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες (Μάιος-Ιούνιος 2012) να έχουν εισαχθεί τα στοιχεία των ακινήτων.

Μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος, θα συνεχίσει να υποστηρίζεται και να ενημερώνεται για κάθε μεταβολή στην περιουσία.

Επίσης, πολύ σύντομα, μέσω του πληροφοριακού συστήματος, θα γίνει με ξεχωριστό τρόπο η καταγραφή:
  • των ακινήτων των ΟΤΑ, τα οποία ήδη αξιοποιούνται, αποφέροντας οικονομικό όφελος.
  • των ακινήτων, που κατά τη γνώμη των ίδιων των ΟΤΑ, προσφέρονται για μελλοντική αξιοποίηση.
Κατόπιν των ανωτέρω, να μεριμνήσετε για την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών εντός των σχετικών προθεσμιών.
Ο Γενικός Διευθυντής
Θ. Οικονόμου

Κατεβάστε την εγκύκλιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου