Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Πόλεμος ανακοινώσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΜΕ & ΑΣΚ-ΟΤΑ για τον αποκλεισμό αντιπροσώπων από το συνέδριο

Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, αποκλείστηκαν εκλεγμένοι σύνεδροι από 15 συλλόγους γιατί δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της Ομοσπονδίας. Αυτό κατέληξε σε έναν πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΠΟΕ-ΟΤΑ και των παρατάξεων που μειοψήφησαν στην απόφαση αποκλεισμού. Παρατίθενται χωρίς σχόλια οι σχετικές ανακοινώσεις.



Αθήνα, 19 Απριλίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 667

Σας ενημερώνουμε πως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μετά από εισήγηση της Επιτροπής Νομιμοποίησης Αντιπροσώπων (άρθρο 47) που έλεγξε τα δικαιολογητικά των αρχαιρεσιών των Συλλόγων-Μελών της για την εκλογή αντιπροσώπων, αποφάσισε τη μη νομιμοποίηση των πιο κάτω Συλλόγων, λόγω καταστρατήγησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα των άρθρων 1 και 15.

1.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (26).
2.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (31).
3.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (54).
4.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ (8).
5.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (11).
6.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (34).
7.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (49).
8.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (53).
9.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (85).
10.   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (90).
11.   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (129).
12.   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ (138).
13.   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (145).
14.   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ (239).
15.   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (17).


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

      Ο Πρόεδρος        Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος              Ιωάννης Τσούνης
 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΟΧΙ στους ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗς ΠΟΕΟΤΑ 


Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2012 07:51
Ετοιμάζουν Συνέδριο νοθείας, παρανομίας και περιφρόνησης της θέλησης των εργαζομένων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με εισήγηση της λεγόμενης επιτροπής νομιμοποίησης των αντιπροσώπων για το 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να διαγράψει όλους τους συνέδρους 15 Σωματείων επειδή τα Σωματεία αυτά έκαναν... το έγκλημα να δώσουν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους !!

Την ίδια στιγμή η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ψήφους των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποφάσισε να δώσει κάλυψη στη ΠΟΕ-ΟΤΑ λέγοντας πως είναι δικαίωμα της Ομοσπονδίας να ρυθμίζει τα του οίκου της. Ετσι η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε ανοιχτό πραξικόπημα και νόθο Συνέδριο αποκλείοντας πάνω από 100 αντιπροσώπους από τα συγκεκριμένα Σωματεία ενώ εκκρεμεί να αποκεφαλίσουν άλλα 6 Σωματεία στα οποία επίσης ψήφισαν οι συμβασιούχοι.

Τονίζουμε ότι στα εν λόγω Σωματεία οι Συμβασιούχοι ψήφισαν με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων ή με βάση το Καταστατικό τους.

Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έμεινε εδώ. Αρνήθηκε να εγγράψει στη δύναμη της Ομοσπονδίας και Σωματεία που στο Καταστατικό τους αναφέρουν ότι δέχονται ως μέλη όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ανεξαρτήτου σχέσεως εργασίας (Ικαρία, Β. Εύβοια) όπως επίσης αρνήθηκε να εγγράψει και το κλαδικό Συνδικάτο Αθήνας στους ΟΤΑ.

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σε ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ παίρνουν αυτά τα μέτρα και οργανώνουν Συνέδρια που νοθεύουν την ψήφο και την θέληση των εργαζομένων σε μια περίοδο όπου δυναμώνει η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, σε μια περίοδο όπου ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα, όπου έρχεται ο οδοστρωτήρας των ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς της Τοπικής Διοίκησης και οι Επιχειρηματικοί Ομιλοι διεκδικούν το φιλέτο και απαιτούν συναίνεση και υποταγή.   
Καταγγέλουμε σε όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, σε όλη την εργατική τάξη τις μεθοδεύσεις αυτών των Συνδικαλιστικών ηγεσιών ως πρακτικές επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων. 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Καλούμε τους αντιπροσώπους του 41ου Συνέδριου της ΠΟΕ - ΟΤΑ να αποτρέψουν κάθε μεδόθευση, κάθε εξέλιξη για ένα νόθο Συνέδριο. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να επιβάλουν ένα γνήσιο, αντιπροσωπευτικό Συνέδριο κατοχυρώνοντας το αυτονόητο δικαίωμα των Σωματείων να αποφαζίσουν τα ίδια μέσα από τα όργανά τους και τις Γενικές τους Συνελεύσεις από ποιους θα εκπροσωπούνται.

Οι Συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ ένα πράγμα ας γνωρίζουν καλά:
Καμιά νοθεία, κανένα πραξικόπημα στο εργατικό κίνημα δεν έμεινε αναπάντητο.

Ανακοίνωση της ΑΣΚ - ΟΤΑ για Συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς

Ποιόν τελικά εξυπηρετούν;
 Οι παρατάξεις των μνημονιακών κομμάτων του κεφαλαίου ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ τραβούν επικίνδυνα το σχοινί της διάσπασης και της υπονόμευσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στους ΟΤΑ.
Εξακολουθούν να επιμένουν στον αποκλεισμό 100 και πλέον αντιπροσώπων στο 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ επειδή αναδείχθηκαν από Σωματεία που με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισαν να ψηφίσουν και οι συμβασιούχοι.
Με ελαφριά καρδιά τιμωρούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που ανήκουν στα σωματεία αυτά και τους στερούν το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν.
Για τον ίδιο λόγο δεν γράφουν σωματεία στην δύναμη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επειδή έχουν ανοιχτά καταστατικά και μπορούν να γράφουν τους συμβασιούχους με ίσα δικαιώματα.
Οχυρώνονται πίσω από το παρωχημένο καταστατικό της Ομοσπονδίας που χρόνια τώρα αρνούνται να το αλλάξουν αποκαλύπτοντας την συντεχνιακή τους αντίληψη και το διασπαστικό τους ρόλο. Επικαλούνται ακόμη και το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι, σε μεγάλες Ομοσπονδίες, όπως ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, ψηφίζουν και οι έκτακτοι ωρομίσθιοι χωρίς να αμφισβητούνται από κανένα.
Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι με την πολιτική των κομμάτων τους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης στους ΟΤΑ είναι χιλιάδες κι ολοένα θα αυξάνονται με την λόγω μνημονίων απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.                                                                                                                                                                                                                                            
-Δεν βλέπουν τις χιλιάδες που έρχονται με τις ΜΚΟ, ΟΑΕΔ, ΤΟΠΣΑ, ΕΣΠΑ και Κύριος οίδε τι άλλο θα σκαρφιστούν για να καταργήσουν την μόνιμη και σταθερή εργασία;
-Θα μείνουν χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη οι συνάδελφοι αυτοί;
-Και πως θα απεργούν και αυτοί μαζί μας αφού δεν θα ανήκουν στη ΠΟΕ-ΟΤΑ;
Με την συνειδητή επιλογή τους για τον διαχωρισμό των εργαζόμενων σε μόνιμους και έκτακτους καταφέρνουν τεράστιο πλήγμα στην ενότητα όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Είναι όμως και υποκριτές. Χρησιμοποιούν το καταστατικό της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως τους βολεύει με στόχο να διαμορφώσουν ευνοϊκούς συσχετισμούς για την παράταξη τους. Στις Αχαρνές π.χ. νομιμοποίησαν κανονικότατα όλους τους αντιπροσώπους μολονότι ψήφισαν και οι συμβασιούχοι. Μήπως γιατί είναι όλοι δικοί τους;
   Γι’ αυτό καθαίρεσαν με πραξικοπηματικό τρόπο τους εκπροσώπους της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. και των Συσπειρώσεων από την τάχα «διαπαραταξιακή» επιτροπή νομιμοποίησης των αντιπροσώπων.
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Αντιπρόσωποι στο 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ,
Στις κρίσιμες ώρες που περνάμε η ενότητα και η μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων των εργαζομένων είναι το μόνο όπλο για να αναχαιτίσουμε την αντεργατική λαίλαπα που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου έριξαν πάνω στις πλάτες μας. Σε αυτές τις συνθήκες ισοπέδωσης κάθε εργατικού δικαιώματος που κατακτήθηκε με αίμα τα προηγούμενα 100 χρόνια, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί σε μόνιμους και συμβασιούχους. Όσοι επιμένουν σε τέτοιους διαχωρισμούς παίζουν το παιχνίδι των αντιπάλων μας. Στρώνουν το δρόμο για να περάσουν πιο εύκολα τα πιο μαύρα σχέδια σε βάρος των εργαζόμενων. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
 Αντίθετα το 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να είναι Συνέδριο αντίστασης και έντασης του αγώνα. Συνέδριο γνήσιας εκπροσώπησης και συστράτευσης όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, τρόπου πρόσληψης κλπ.
 Σας καλούμε να απομονώσετε τις διασπαστικές λογικές των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και να απαιτήσετε το ίδιο το Συνέδριο να αποφασίσει την νομιμοποίηση όλων των αντιπροσώπων που ίδιοι οι εργαζόμενοι εκλέξανε μέσα από τα Σωματεία τους.

Απρίλης 2012                                                                       Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.



Αθήνα, 21 Απριλίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 711

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταδικάζει την απόφαση Συλλόγων και Σωματείων Εργαζομένων να προσφύγουν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Ομοσπονδίας, για να εκβιάσουν τη νομιμοποίησή τους εν’ όψει της επικείμενης διεξαγωγής του 41ου Τακτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη (24-27 Απριλίου 2012).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μετά από εισήγηση της Επιτροπής Νομιμοποίησης Αντιπροσώπων (άρθρο 47), η οποία ήλεγξε όλα τα δικαιολογητικά των αρχαιρεσιών των συγκεκριμένων Συλλόγων και Σωματείων για την εκλογή αντιπροσώπων, είχε αποφασίσει τη μη νομιμοποίησή τους λόγω καταστρατήγησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας και ειδικότερα των άρθρων 1 και 15. Οι προϋποθέσεις και οι όροι νομιμοποίησης είναι ξεκάθαροι, απορρέουν από το ψηφισθέν καταστατικό της Ομοσπονδίας και ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως τους Συλλόγους και τα Σωματεία.

Η μεθοδευμένη και συντονισμένη από τις δυνάμεις του «κομματικού συνδικαλισμού» ενέργεια των Συλλόγων-Σωματείων, είναι πασιφανές ότι εκδηλώθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή, παραμονές του Συνεδρίου, για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητας και κομματικά-παραταξιακά συμφέροντα. Σκοπός τους είναι η απαξίωση και η διάσπαση της πιο δυναμικής Ομοσπονδίας του Δημοσίου Τομέα, σε μία περίοδο που επιχειρείται η πλήρης ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιτακτική η ανάγκη μαζικών, ενωτικών και αποφασιστικών αγώνων κατά της επιβαλλόμενης πολιτικής από την κυβέρνηση και την τρόικα. Κινούνται δηλαδή στη λογική «ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε επιχειρούμε να το απαξιώσουμε, να το διασπάσουμε και να το καταστρέψουμε».

Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία που προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα, γνωρίζοντας ότι παρανόμως αξιώνουν τη νομιμοποίησή τους, είναι οι : Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Πρέβεζας, Σύλλογός Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ιωαννίνων, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Δάφνης, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Περάματος, Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Ελληνικού, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Αγίων Αναργύρων, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, Σύλλογος Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης-Καματερού και  Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κορυδαλλού.

Οι ανωτέρω Σύλλογοι-Σωματεία «διεκδικούν» δικαστική λύση στο θέμα της νομιμοποίησής τους με την ενέργεια της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, παρακάμπτοντας ωστόσο και απαξιώνοντας ακόμη και το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων, το Συνέδριο των αντιπροσώπων. Το Συνέδριο, που άλλοτε έχουν παραπέμψει για λύση άλλα ζητήματα τώρα φαίνεται πώς δεν τους εξυπηρετεί. Σημειώνεται δε, πώς είναι η δεύτερη προσφυγή στα Ελληνικά Δικαστήρια για θέμα νομιμοποίησης. Η πρώτη ασκήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ικαρίας και Φούρνων με έκδηλη την παρουσία και υποστήριξη του κομματικού μηχανισμού. Οι πιο σκληροί επικριτές του «Αστικού Κράτους» προσφεύγουν σε αυτό για να βρουν το δίκιο τους…

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ !!!
            
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου