Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. προς συναδέλφους και σωματεία για την απασχόληση των υπαλλήλων ΟΤΑ στις εκλογές

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΤΑ

Αθήνα, 28 Απριλίου 2012

Συνάδελφοι, τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε συνεχώς ότι η «υπεύθυνη» πολιτεία αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα με ανεύθυνο τρόπο. Τελευταίο κρούσμα αυτής της ανευθυνότητας είναι η αντιμετώπιση των δημοτικών υπαλλήλων ως προς την εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία.


Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο αριθμός των δικαιούχων υπαλλήλων ΟΤΑ για την εκλογική αποζημίωση θα είναι υποπολλαπλάσιος του αριθμού των εκλογικών τμημάτων κάθε δήμου, ενώ το ποσό που θα καταβληθεί σε κάθε εμπλεκόμενο θα είναι 400€ μεικτά. Αυτό σημαίνει ότι μία εργασία στην οποία σε κάθε εκλογική διαδικασία εμπλέκονταν χιλιάδες άνθρωποι θα την φορτωθεί ελαχιστότατος αριθμός συναδέλφων (σε ολόκληρο το Δήμο Αθηναίων μόλις 320)! Ο κάθε εμπλεκόμενος θα εκτελεί συνολικά τα καθήκοντα επόπτη, τομεάρχη, αγγελιοφόρου και διανομέα-συλλέκτη εκλογικού υλικού, ενώ η απασχόλησή του θα είναι πολύωρη και συνεχής!

Ο στόχος είναι, με πρόσχημα την εξοικονόμηση χρημάτων, να απασχοληθούν στους ΟΤΑ ελάχιστοι άνθρωποι. Σε μια εποχή που ο κάθε εργαζόμενος έχει γονατίσει από τις οικονομικές περικοπές της κυβέρνησης, η απόφαση αυτή έρχεται για να καταρρίψει και το τελευταίο μας ψήγμα αξιοπρέπειας, αφού συνάδελφοι που έχουν άμεση οικονομική ανάγκη θα κληθούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, βγάζοντας δουλειά που αναλογεί σε πολύ περισσότερους. Την ίδια στιγμή όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, εκατοντάδες είναι οι παρατρεχάμενοι που θα εισπράξουν το εκλογικό επίδομα χωρίς ουσιαστική εμπλοκή, ή με εμπλοκή που περιορίζεται στα συνήθη καθήκοντα γραφείου που έτσι κι αλλιώς είχαν!

Συνάδελφοι, τα χρήματα τα έχουμε όλοι ανάγκη. Πιο πολύ όμως έχουμε ανάγκη την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας! Εφόσον η απασχόληση είναι σε εθελοντική βάση, καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία! Να μην δηλώσει κανείς συμμετοχή, γινόμενος άθελά του συμμέτοχος στον εμπαιγμό ενός ολόκληρου κλάδου υπαλλήλων από την κυβέρνηση. Παράλληλα ζητάμε από το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας να μην παραμείνει και πάλι απλός παρατηρητής των γεγονότων, αλλά να  πάρει θέση και να αντιδράσει άμεσα!

Για ποιο λόγο αλήθεια η κυβερνητική αυτή απόφαση βγαίνει μετά τη λήξη του συνεδρίου της Ομοσπονδίας και μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές; Μήπως η κυβέρνηση φοβάται την αντίδραση των εργαζομένων; Καλούμε όλα τα σωματεία και συλλόγους ΟΤΑ, καλούμε όλες τις παρατάξεις, να πιέσουν άμεσα την ΠΟΕ-ΟΤΑ να προκηρύξει αποχή από κάθε εκλογική εργασία και κάθε πρόσφορη κινητοποίηση! Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στην κυβέρνηση ότι εκλογές χωρίς την εμπλοκή ικανού και επαρκούς αριθμού υπαλλήλων ΟΤΑ που θα εργαστούν και θα πληρωθούν αξιοπρεπώς δεν γίνεται! Είμαστε εργαζόμενοι και όχι είλωτες!

Το Γραφείο Τύπου Ε.Κ.Ε.Δ.Α.