Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πράσινο φως του Συμβουλίου της Επικρατείας για 5.000 έκτακτες προσλήψεις στους δήμους

Και επίσημα μπορούν να πραγματοποιούν πλέον προσλήψεις εποχικού προσωπικού οι δήμοι όλης της χώρας μετά την απόφαση (αρ. 13/2012) που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  έλαβε σήμερα η Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (σ.σ: νόμου Πεπονή) του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρόκειται για προσλήψεις που αφορούν έκτακτες ανάγκες των δήμων λόγω θερινής περιόδου: περίπου 5.000 συμβασιούχων στην καθαριότητα, και άλλων τόσων διμηνιτών για πυρασφάλεια, ναυαγοσώστες, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις, υδρονομείς άρδευσης, προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς, καθαρίστριες σχολικών μονάδων κ.α, οι οποίες συμφωνήθηκε να ξεμπλοκάρουν (απαγορεύονται λόγω προεκλογικής περιόδου) κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.

Κι αυτό γιατί όπως εξήγησαν οι δήμαρχοι στον υπουργό Εσωτερικών σε διαφορετική περίπτωση οι δήμοι, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.

Ασκούνης:  Θετική εξέλιξη
Μετά από τη θετική εξέλιξη για την οποία η ΚΕΔΕ είχε ασκήσει επανειλημμένα πιέσεις προς την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών,  ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κώστας Ασκούνης με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται ασφαλώς για μία θετική εξέλιξη που επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Εσωτερικών και θα επιτρέψει στους δήμους να λειτουργήσουν, παρέχοντας  τις υπηρεσίες που έχουν υποχρέωση  προς τους πολίτες, έστω και προσωρινά. Κι αυτό γιατί τους θερινούς μήνες οι ανάγκες είναι αυξημένες και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό των δήμων που είναι μειωμένο, λόγω διακοπής συμβάσεων και αποχωρήσεων».

Πηγή: aftodioikisi.gr
Διαβάστε επίσης: ΚΕΔΕ: Εκπέμπει «SOS» στο νέο υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου