Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους 6 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας στη Ρόδο που κατηγορούνται για πλαστογραφία

Με την επιβολή περιοριστικών όρων, κατά περίπτωση, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, μετά την απολογία τους ενώπιων του Ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, ακόμη τέσσερεις δημοτικοί αστυνόμοι που πέρασαν χθες το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου της Ρόδου προκειμένου να απολογηθούν για την πιθανή εμπλοκή τους στην υπόθεση πλαστογραφίας της βαθμολογίας των απολυτηρίων λυκείων τους ή της ημερομηνίας που αναγραφόταν στην βεβαίωση κατοικίας τους, βάσει των οποίων φέρεται να προσελήφθησαν, μέσω του σχετικού διαγωνισμού, στην Δημοτική Αστυνομία.

Ο πρώτος εκ των τεσσάρων υπαλλήλων που απολογήθηκαν χθες και κατηγορείται για πλαστογραφία της βαθμολογίας του απολυτηρίου λυκείου του, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή αυστηρότατων περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 3.000 ευρώ, εμφάνισης κάθε 1η και 15 του μηνός στο οικείο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Ο ανωτέρω δημοτικός αστυνό¬μος, στο πλαίσιο της απολογίας του, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ», υποστήριξε πως «δεν το έκανε εκείνος και πως δεν γνωρίζει τίποτα».

Ο δεύτερος υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας, που κατηγορείται για πλαστογραφία της ημερομηνίας που αναγραφόταν πάνω στην βεβαίωση της κατοικίας τους, αφέθηκε ελεύθερος με το μόνο περιοριστικό όρο της εμφάνισής του κάθε 1η του μηνός στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα. Η βεβαίωση δε που είχε χορηγήσει στην αρμόδια επιτροπή της τότε Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μαζί με ακόμη δύο συναδέλφους του δεν ήταν απαραίτητη για την πρόσληψή τους βάσει του σχετικού νόμου, αλλά και σύμφωνα με τα όσα επισή¬μανε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μιχάλης Κόκκινος.
 
Ο τρίτος και ο τέταρτος δημοτικός αστυνόμος που κατηγορούνται επίσης για χρήση πλαστής βεβαίωσης κατοικίας υποστήριξαν σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες πως «δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα» και αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την απολογία τους με την επιβολή του αποκλειστικού περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Οι υπόλοιποι δύο δημοτικοί αστυνόμοι που είχαν απολογηθεί την περασμένη Τετάρτη αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 3.000 ευρώ, εμφάνισης κάθε πρώτη και δεκαπέντε του μηνός στο οικείο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Στο πλαίσιο της απολογίας τους οι δύο Ροδίτες δημοτικοί αστυνόμοι είχαν αποδεχθεί τις κατηγορίες που τους βαραίνουν ομολογώντας πως πλαστογράφησαν τα απολυτήρια του λυκείου τους προκειμένου όπως είπαν, να καταφέρουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά. 

Οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος των έξι συνολικά δημοτικών αστυνόμων στο βαθμό του κακουργήματος, αφορούν πλαστογραφία μετά χρήσεως με προκληθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ. 

Για την υπόθεση θα απολογηθεί την Δευτέρα, ενώπιον του Ανακριτή και το μέλος της Επιτροπής της τότε Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Ρένα Μαντικού σε βάρος της οποίας έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για ηθική αυτουργία στην πιο παραπάνω πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου