Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Χημικά και ξύλο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης - Οικολόγοι Πράσινοι: Όσο 71 νέα απορριμματοφόρα κόστισαν οι επισκευές «Φραγκενστάιν» - Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΠΑΜΕ

Τεταμένη η ατμόσφαιρα το πρωί στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Συγκρούσεις ΜΑΤ και εργαζομένων στην Καθαριότητα. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν ψεκαστήρα με χημικά, τις συγκρούσεις εργαζομένων και ΜΑΤ υπήρξαν μικροτραυματισμοί των πρώτων. Έχει γίνει τουλάχιστον μια προσαγωγή, μιας δημοτικής υπαλλήλου από τη Δράμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Όλα άρχισαν όταν οι δημοτικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο του αμφιθεάτρου, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου για να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον διαγωνισμό.

«Γίνεται... σκοτωμός!», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την κατάσταση, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη Ηλίας Μανουσαρίδης. «Έχει γίνει κατάληψη από την Αστυνομία στο δημαρχείο, γιατί ο Μπουτάρης θέλει να προστατέψει τα συμφέροντα των εργολάβων». Κάλεσε, δε, τον εισαγγελέα να παρέμβει.

Οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πραγματοποιούν στάση εργασίας και διαμαρτύρονται για το διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, σχετικά με την ανάθεση της επισκευής των απορριμματοφόρων σε ιδιώτες.

Μανουσαρίδης: Θα στείλω τοv Μπουτάρη στον εισαγγελέα

Οξεία επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης εξαπολύει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης Ηλίας Μανουσαρίδης, με αφορμή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για είσοδο ιδιωτών στα σκουπίδια και το διαγωνισμό για το Μηχανουργείο την προσεχή Τετάρτη.

Όπως λέει, ο διαγωνισμός είναι δεδομένο στο πού θα κατακυρωθεί, και σημειώνει πως θα στείλει τον εισαγγελέα στο Γιάννη Μπουτάρη, διότι έχει ήδη παρανομήσει: «Έχει δώσει 16 φορτία, απορριμματοφόρα στον κ. Καούση, τα έχει στείλει για επιδιόρθωση, χωρίς παραστατικά... χωρίς ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό... δεν έκανε τίποτε. Είναι σαν να έχουν "κλαπεί". Ο κ. δήμαρχος υπολογίζει πως θα πάρει το διαγωνισμό ο συγκεκριμένος ιδιώτης και από εκεί θα αποπληρωθεί».

Μάλιστα, καταλήγοντας, απευθύνει μια προειδοποίηση στο δήμαρχο-εργοδότη του: «Δε θα επιτρέψουμε να γίνει ο διαγωνισμός την Τετάρτη. Άρχισε το "μεγάλο πανηγύρι" και εάν νομίζουν κάποιοι δήμαρχοι ότι θα τους επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιήσουν δημοτικές υπηρεσίες... πλανώνται πλάνην οικτρά. Κάνουν μεγάλο λάθος. Ήρθε η ώρα της τελικής αναμέτρησης μεταξύ όλων των εργαζομένων της χώρας, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στους δήμους αλλά παντού, με τις κυβερνήσεις των μνημονίων και τους δημάρχους που τα υπηρετούν».

Μάτης: Όσα 71 νέα απορριμματοφόρα οι επισκευές «Φραγκενστάιν»


Σοβαρά ερωτήματα εγείρει ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης, με αφορμή το σημερινό διαγωνισμό για την προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, διαγωνισμός που μετέτρεψε για λίγη ώρα σε πεδίο μάχης το χώρο έξω από το δημαρχείο της πόλης. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τα χρήματα που έχουν δοθεί από το 2009-2011 για την επισκευή ενός απορριμματοφόρου είναι τόσα όσα το να το αγόραζες... καινούργιο!!!

Όπως καταγγέλλει ο Χρήστος Μάτης:
«Η σημερινή διαδικασία στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την αξιολόγηση των προσφορών για τα ανταλλακτικά των οχημάτων του Δήμου, είναι μια διαδικασία που προκαλεί κάθε έννοια λογικής στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος...
»Την τριετία 2009- 2011 ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξόδεψε κατά μέσο όρο, ανά όχημα, 54.650 ευρώ για επισκευές και ανταλλακτικά για τα απορριμματοφόρα του όμως το 2012, όσα κυκλοφορούν, μετριούνται το πολύ στα δάχτυλα των δύο χεριών.
»Τώρα η διοίκηση κάνει διαγωνισμό 2.285.586 ευρώ για επισκευές και ανταλλακτικά για 71 οχήματα του δήμου, δηλαδή 32.191 ευρώ ανά όχημα. Δηλαδή από το 2009, 86.841 ευρώ για κάθε απορριμματοφόρο. Πιο πολλά απ' όσο κάνει καινούργιο. Σε εποχές οικονομικής ανέχειας, τροφοδοτούμε το πιθάρι των Δαναΐδων και η πόλη είναι βρώμικη.
Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να επιβληθεί με την προστασία των ΜΑΤ. Δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί στα μάτια της κοινωνίας. Στις καλόπιστες ή κακόπιστες ενστάσεις για αδιαφάνεια πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για όλα».

Πηγή: aftodioikisi.gr, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, thestival.gr
Διαβάστε επίσης: ΔΑΣ-ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης: Ο Μπουτάρης επιβάλλει αντεργατική πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου