Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο Δ. Αθηναίων επαναφέρει την πρόταση για αλλαγή στο νομικό καθεστώς λειτουργίας των οίκων ανοχής

Σας είχαμε ενημερώσει για την πρόταση νόμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για την τροποποίηση του νόμου 2734 περί εκδιδόμενων προσώπων, πρόταση που δίνει τέλος σε πολλές ανορθολογικές διατάξεις σε σχέση με τη λειτουργία των οίκων ανοχής που καθιστούν το νόμο ανεφάρμοστο. Την πρόταση αυτή επαναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με αφορμή τα περιστατικά που είδαν τις δύο τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Επικριτικός είναι ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών, αλλά μάλλον επιδίδεται περισσότερο σε δηλώσεις εντυπωσιασμού και όχι ουσίας. Διαβάζουμε σχετικά στο aftodioikisi.gr:


Την πρότασή του για την αλλαγή στο νομικό καθεστώς λειτουργίας των οίκων ανοχής επαναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις σχετικέ με την κατάσταση που επικρατεί στους «ροζ σπίτια».

«Το ισχύον νομικό καθεστώς, λόγω της ανεφάρμοστης και εν γένει υποκριτικής αυστηρότητάς του, έχει προκαλέσει την ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία τους. Ο δήμαρχος Αθηναίων εγκαίρως έχει καταθέσει στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς τη νομοθετική πρότασή του, προκειμένου να καταργηθούν ρυθμίσεις που εμποδίζουν την ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας των οίκων ανοχής», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος της πρωτεύουσας.

«Δυστυχώς, ο φόβος του πολιτικού κόστους και η πολιτική αδράνεια που προκαλεί, είναι η βασική αιτία για τη διαιώνιση μιας κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας», καταλήγει.

 Με αφορμή το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και παράνομης λειτουργίας των οίκων ανοχής στην Αθήνα, ο υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O κύριος Καμίνης, προφανώς, νομίζει σήμερα, ότι είναι Πρωταπριλιά και όχι Πρωτομαγιά. Δεν εξηγείται, διαφορετικά, ότι... θυμήθηκε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και παράνομης λειτουργίας των οίκων ανοχής και των σοβαρών κινδύνων που ελλόχευαν, τη στιγμή που πήρε τεράστιες διαστάσεις στην Αθήνα, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού χιλιάδες συμπολίτες μας.

Θυμίζω, στον κ. Καμίνη ότι: α) στις 28 Φεβρουαρίου 2011, με επιστολή μου στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο είχα επισημάνει τους σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην πρωτεύουσα, τονίζοντας ότι, εκτός από το AIDS, υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο εξάπλωσης της φυματίωσης και της ηπατίτιδας λόγω της αθρόας λαθρομετανάστευσης· παράλληλα, είχα θέσει το θέμα στη κορυφή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων αλλά η δημοτική αρχή "αγρόν ηγόραζε", και β) στις 13 Ιουλίου 2011, όταν ο Α. Λοβέρδος και ο Γ. Καμίνης παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία στο κέντρο της Αθήνας, είχα τονίσει την ανεπάρκεια των λεγομένων τους, επαναλαμβάνοντας ξανά συγκεκριμένες λύσεις. Δυστυχώς και τότε δεν εισακούσθηκα...

»Ενάμιση χρόνο μετά, οι κκ. Λοβέρδος και Καμίνης βρίσκονται "πρόσωπο με πρόσωπο" με την εγκληματική τους ανεπάρκεια, που εύχομαι να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος για τους Αθηναίους και τις Αθηναίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου